fbpx
Сьогодні
11:28 13 Гру 2022

Підозра в розтраті 138 млн гривень: у столиці арештували заступника голови Федерації профспілок

Співробітники Служби безпеки спільно з ДБР оголосили підозру заступника голови Федерації профспілок України щодо незаконного відчуження майна на понад 138 мільйонів гривень.

Про це пише Рубрика, посилаючись на пресслужбу Державного бюро розслідувань, Офіс генпрокурора, СБУ.

Зазначимо, що правоохоронці традиційно не вказують ім'я підозрюваного. Проте, за даними УП, мова йде про Володимира Саєнка.

"Спільно зі співробітниками СБУ задокументовано, що заступник голови ФПУ у 2019 році разом з іншими посадовцями ухвалював рішення щодо незаконного відчуження на користь приватного підприємства будівлі державної курортної бальнеолікарні у Києві", наголосили у ДБР.

За даними слідства, підозрюваний як голова наглядової ради ПрАТ "Укрпрофоздоровниця" прийняв рішення про продаж об'єкта нерухомого майна. А саме, Київської курортної бальнеолікарні площею 11 тис. 672 м кв.

Згідно з висновком судової оціночно-будівельної експертизи загальна вартість майна понад 138 млн грн

До речі повідомляють, лікарня взагалі не підлягала відчуженню, але все-таки була продана та ще й за значно нижчою вартістю.

Силовики розповідають, що посадовцю повідомлено про підозру за фактом розтрати чужого майна. А також про зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненого за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах.

Суд уже обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді взяття під варту.

Та все ж є альтернатива у вигляді застави в розмірі 124 мільйони гривень. Суд також відсторонив його від посади заступника голови Федерації профспілок України строком на 2 місяці.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: