У групі кліматичних активістів Німеччини поліція провела обшуки

У Німеччині прокуратура провела обшуки у домівках кліматичних активістів з ініціативи "Останнє покоління" (Letzte Generation).

Про це повідомляє Spiegel.

Інформуєть, що причиною розслідування могли стати акції активістів довкола нафтопереробного заводу у Бранденбурзі в квітні-травні 2022 року.

Тоді учасники ініціативи неодноразово перекривали аварійні клапани на нафтопроводі з Ростока до міста Шведт.

Зазначають, що обшуки відбулися в одинадцяти місцях по всій території Німеччини у зв'язку з розслідуванням, яке почала прокуратура.

Мова йде про "початкову підозру у формуванні чи підтримці злочинного угрупування, зриві адміністративних послуг, недозволеному проникненні у приміщення й примусі", повідомив прокурор Кіріл Клемент.

З його слів, потенційно звинувачення загрожує більш як десятку людей. Він не став вдаватися у деталі обшуків, зазначивши лише, що затримань при цьому не було.

Ініціатива у своєму Twitter теж повідомила про обшуки. Вони зазначили, що вони почалися з 5 ранку і в активістів вилучили ноутбуки, мобільні телефони і постери.

Одна з речниць ініціативи розповіла, що обшуки були зокрема у неї вдома. "Ви думаєте, це нас зупинить?" – написала вона у Twitter.

Довідка

Нагадаємо, активісти "Останнього покоління" останнім часом регулярно влаштовують акції привернення уваги у музеях і картинних галереях, приклеюючи себе до експонатів або обливаючи їх фарбою, але так, щоб не пошкодити.

 4 листопада у Римі кліматичні активістки облили овочевим супом полотно Вінсента ван Гога "Сіяч" та приклеїли себе до стіни; захищена склом картина не постраждала.

У Іспанії, 5 листопада, в мадридському музеї Прадо кліматичні активісти приклеїли себе до рам двох всесвітньо відомих картин іспанського майстра Франсіско де Гойї, таким чином проявляючи стурбованість до надзвичайної кліматичної ситуації в країні.

Свіжі дописи

  • Новини

В ISW назвали стратегічну мету наступу російських військ у Харківській області

Для того, щоб уможливити російське просування в інші райони сходу України, окупанти вдалися до наступальних… Читати більше

Saturday May 11th, 2024
  • Новини

На тлі наступів на Харківщині армія рф втратила ще понад 1300 своїх солдатів, 15 танків та 55 артсистем

Минулої доби, 10 травня, Сили оборони ліквідували ще понад 1300 загарбників, таким чином загальні втрати… Читати більше

Saturday May 11th, 2024
  • Новини

У Харківській області тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні, – Генштаб

У Харківській області тривають бої між Силами оборони та окупантами за Стрілечу, Пильну, Борисівку, Олійникове… Читати більше

Saturday May 11th, 2024
  • Новини

Військове командування: найгарячіше минулої доби було на Авдіївському та Бахмутському напрямках, загалом відбулося 42 боєзіткнення

Минулої доби, 10 травня, українські Сили оборони стримували масовані ворожі атаки на Бахмутському та Авдіївському напрямках… Читати більше

Saturday May 11th, 2024
  • Новини

Зеленський: додаємо наших сил на харківські напрямки, усе необхідне для захисту позицій забезпечуємо

Додаємо наших сил на харківські напрямки. І по лінії нашого державного кордону, і по всій… Читати більше

Friday May 10th, 2024
  • Новини

У Харкові планують створити підземні операційні та реанімаційні відділення

У Харкові з'являться операційні та реанімаційні приміщення під землею. Для цього влада співпрацює з Міністерством… Читати більше

Friday May 10th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.