fbpx
Сьогодні
20:41 12 Гру 2022

Борель пояснив, коли міністри ЄС зможуть погодити 9-ий пакет санкцій проти росії

English version here

Оскільки очільники зовнішньополітичних відомств країн ЄС мають різні думки з низки питань, то Євросоюз поки що не погодив дев'ятий пакет санкцій проти російської федерації.

Про це повідомляє inance.yahoo.com.

Про це заявив у понеділок, 12 грудня, верховний представник ЄС із зовнішньої політики Жозеп Боррель, додавши, що це не буде простим завданням.

"Міністри не досягли домовленості, але я сподіваюся, що цього тижня буде досягнуто", – сказав він журналістам після зустрічі зі своїми колегами у Брюсселі.

Новий пакет санкцій ЄС проти рф усе ще перебуває на етапі узгодження, і головний європейський дипломат сподівається, за його словами, що успіху вдасться досягти на цьому тижні.

"Я думав, що цього ранку ми могли б схвалити початок роботи над санкціями, але це не той випадок. Можливо, до кінця дня", – зазначив Боррель.

Довідка

Нагадаємо, 7 грудня, голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн оголосила підготовлені пропозиції для дев'ятого пакета санкцій ЄС проти росії. Серед іншого, цей пакет доповнює повну заборону ЄС на імпорт нафти з рф через море, а також обмеження світових цін на нафту, узгоджене країнами G7. Проте поки що переговори послів країн ЄС про дев'ятий пакет санкцій проти рф зайшли в глухий кут.

Посли Європейського союзу зустрічаються для обговорення дев'ятого пакету санкцій щодо росії. Представлені в документі обмеження попередньо містять масу відступів, що робить пакет слабшим.

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: