fbpx
Сьогодні
23:29 11 Гру 2022

Вифлеємський вогонь миру прибув в Україну: яскраві фото

Вифлеємський вогонь миру у неділю передали в Україну.

Словацькі скаути передали його українським пластунам у міжнародному пункті пропуску «Малий Березний – Убля» на Закарпатті.

Вогонь привезли до Києва. Його усім охочим роздали у Михайлівському соборі. Зустрів вогонь предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній.

Уже 12-13 грудня вогонь відправиться з Києва до обласних центрів, а також на схід України.

Дітям з деокупованих територій разом із Вогнем пластуни передадуть пакунки з продуктами і речами для обігріву — щоб кожна українська родина змогла відчути мить свята і легше пережити важку зиму.

Щороку українські пластуни зустрічаються на кордоні з ЄС зі своїми товаришами, щоб принести в країну символ миру та любові.

Вифлеємський Вогонь Миру — міжнародна скаутська акція до святкування Різдва, метою якої є поширення символічного вогню, запаленого у Вифлеємі. Акція була заснована 1988 року як благодійний крок: донести світло з місця народження Ісуса Христа тим, хто святкує Різдво поза домом. Першими ініціативу підтримали скаути Відня, а згодом — інших країн. До України вогонь вперше потрапив завдяки пластунам у 1992 році.

Основна церемонія передачі вогню відбувається в Австрії у Відні, куди його привозять з Вифлеєму. У Відні всі скаути від цього вогню запалюють свої свічки і літаками розвозять у свої країни і поширюють різними способами.

Фото "Рубрики" у горталці: 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: