fbpx
Сьогодні
Фото 19:00 11 Гру 2022

Мережа організацій "Елеос-Україна" відкрила реабілітаційний шелтер для жінок та дівчат, котрі постраждали від сексуальних злочинів

Елеос-Україна спільно з партнерами відкрили спеціалізований реабілітаційний шелтер для жінок та дівчат, котрі постраждали під час війни від статевих злочинів та тортур.

Елеос-Україна – офіційний представник Синодального управління соціального служіння Православної Церкви України, що працює з 2014 року та має осередки у 15 регіонах України. Організація займається захистом жінок та дівчат, що постраждали від домашнього гендерно-обумовленого та сексуального насильства, протидією дискримінації людей із ВІЛ та підтримкою внутрішньо переміщених сімей, надає гуманітарну допомогу ВПО, а також евакуює українців із прифронтових територій та навчає жінок-ВПО підприємницькій справі.

Мережа організацій

Голова організації Сергій Дмитрієв розповідає: "Це єдиний сьогодні в Україні шелтер, що забезпечує постраждалих жінок таким комплексом послуг. Ми будемо це розширювати та передавати нашу модель в інші регіони".

Мережа організацій

Шелтер Святой Ольги знаходиться в одному з гірських сіл на Франківщині у спокійному та тихому місці. У створення цього прихистку були вкладені зусилля українських та західних партнерів і ми раді тому, що змогли створити такі умови, де жінки відчуватимуть комфорт, захист, а головне безпеку.

росія веде проти нашої держави терористичну війну. Вона нищить наші будинки, міста, вбиває невинних, катує, депортує та ґвалтує. Від початку повномасштабного вторгнення ми стали свідомі того, що окупанти цілеспрямовано вчиняють стосовно українців терор та вдаються до найтяжчих воєнних злочинів серед яких зґвалтування жінок та дівчат.

Мережа організацій

Новини про сексуальні злочини змусили нас шукати рішення та шляхи допомоги жінкам, життя яких у найжорстокіший спосіб намагаються зруйнувати російські злочинці. Навесні ми започаткували проєкт комплексної допомоги жінкам та спільно з партнерами готові допомагати жінкам впоратись із наслідками пережитого. Проєктом передбачено надання фахової медичної допомоги у спеціалізованих клініках в

  • Києві,
  • Івано-Франківську,
  • Закарпатті.

Жінки зможуть отримати безоплатну допомогу включно з аналізами та операціями(за необхідності). Ми забезпечуємо евакуацію зі звільнених від окупантів територій та гарантуємо комфортні умови проживання у шелтері з цілодобовим соціальним супроводом, психологічною та правовою допомогою.

Мережа організацій

У цьому проєкті нас підтримують державні органи, такі як Національна поліція, Управління дотримання прав людини Національної поліції України та офіс Генерального прокурора та Українською Гельсінською Спілкою, які займаються документуванням злочинів та перенаправленням постраждалих жінок на допомогу проєкту.

Ми також співпрацюємо з всеукраїнським колл-центром ВАРТОЖИТИ. Мета якого, кризове консультування та подальше спрямування на комплексну допомогу проєкту

5522 — усі дзвінки безкоштовні для абонентів lifecell, Vodafone Ukraine, Київстар.
Графік роботи кол-центру #ВАРТОЖИТИ. Дзвоніть на цей номер у будні дні з 11:00 до 19:00.

Контакти для звернення: +380 98 389 7706

Ми гарантуємо анонімність та повну конфіденційність.

Шелтер де всебічно допомагають зцілити фізичні та душевні рани відкрито і ми закликаємо жінок, які пережили зґвалтування, тортури, або стали свідками насильства з боку військових російської армії – не мовчати та звертатись по допомогу до нашої організації. Ми поруч із вами, аби підтримати та захистити!

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: