fbpx
Сьогодні
12:26 11 Гру 2022

“Енергоатом”: на ЗАЕС довелося відключити від електромережі один з реакторів

10 грудня для усунення зауваження трансформатора струму резервного захисту, довелося відключити один з енергоблоків-тисячників (ВВЕР-1000) від енергомережі.

Про це повідомляє пресслужба Енергоатому в Telegram.

У компанії зазначили, що зауваження були усунуті. Сам же енергетичний блок під'єднали до електромереж у неділю, 11 грудня, о 02:43.

"Також закінчується поновлювальний ремонт ще одного енергоблоку ВВЕР-1000, який зазнав пошкоджень внаслідок обстрілів енергетичної інфраструктури України 23 листопада 2022 року.

Найближчими днями його теж під'єднають до мережі", додають в Енергоатомі.

Нагадаємо, що на цей момент для забезпечення потреб населення й економіки країни всі інші енергоблоки вітчизняних АЕС працюють на максимальній потужності.

Винятком є тимчасово захоплена Запорізька станція, яка під окупацією росії ще з весни цього року.

ЗАЕС, включення якої постійно блокується росіянами, споживає близько 100 МВт електроенергії на власні потреби від енергосистеми України.

Як писала Рубрика, окупаційні війська завезли туди кілька реактивних систем залпового вогню "Град", що може свідчити про підготовку провокацій.

Довідка

Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) сподівається досягти угоди з рф і Україною про створення зони безпеки на Запорізькій атомній електростанції до кінця цього року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: