fbpx
Сьогодні
13:39 10 Гру 2022

Перша серед країн Африки: Марокко планує надати військову допомогу Україні

English version here

Фото Travelask

Ставши першою державою Африки, яка надасть Києву військову допомогу, влада Марокко на прохання Сполучених Штатів Америки ухвалила рішення передати Україні запчастини до танків Т-72.

Про це повідомляє Le Journal de l'Afrique.

У виданні зауважують, що останнім часом Рабат усе впевненіше займає позицію на підтримку України у війні проти росії.

Зазначимо, що під час голосування на Генеральній асамблеї ООН у березні минулого року за резолюцію "про засудження російської агресії в Україні" Марокко утримався від голосування. Країна вирішила краще уникнути необхідності обирати позицію.

У березні та квітні королівство зробило те саме, щоб не позиціювати себе проти росії.

Однак пізніше, після заяви Марокко про "повагу до територіальної цілісності, суверенітету та національної єдності всіх держав-членів ООН".

Тоді королівство взяло участь у зустрічі з 40 союзниками США, державами-членами НАТО та кількома країнами-гостями в Німеччині (ймовірно, мова йде про зустріч у форматі "Рамштайн", – ред.). На зустрічі обговорювалося збільшення військової допомоги українському уряду.

У виданні наголошують, що американській дипломатії вдалося переконати Рабат передати Києву запчастини до танків Т-72 "у найсуворішій секретності".

Також зазначають, що збройні сили Марокко мають кілька десятків танків типу Т-72Б/БК, придбаних у 1999-2001 роках у білорусі.

Як повідомляли раніше, країни НАТО й партнери надали Україні зброї на $40 мільярдів.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: