fbpx
Сьогодні
11:23 10 Гру 2022

У Києві створять 64 декоративні луки: їх засіють у кожному районі

У кожному із районів Києва мають підготувати майданчики для створення експериментальних декоративних лук.

Відповідне доручення "Київзеленбуду" дало Управління екології та природних ресурсів КМДА.

Таким чином, у КМДА підтримали громадську ініціативу та ідею ландшафтної дизайнерки Ганни Галаган щодо впровадження у міське озеленення сталої сучасної технології.

"8 експериментальних ділянок від кожного району – це 64 декоративні луки на Київ. Це великий обсяг робіт, враховуючи, що перед посівом доведеться підготувати кожен із майданчиків. За допомогою моїх зарубіжних колег я планую скласти кілька варіантів суміші насіння, щоб визначити, що найбільше підходить для місцевих умов. Завдання непросте, але дуже позитивний факт, що у КМДА відкриті для інноваційних рішень, які зараз успішно реалізуються в найпрогресивніших містах ЄС", – розповіла Pragmatika Ганна Галаган.

У свою чергу начальник Управління екології та природних ресурсів КМДА Олександр Возний повідомив, що у пріоритеті – створення стійких та малодоглядних ландшафтів: 

"Активніше використовуватимемо багаторічні рослини. На деяких ділянках, де утримання газонів не є доцільним, будемо висаджувати декоративні луки та злаки, які потребують значно меншого ресурсу для догляду. Це стосуватиметься передусім розподільних смуг та ділянок вздовж автомобільних доріг".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: