fbpx
Сьогодні
12:17 09 Гру 2022

росіяни викрали ще трьох працівників ЗАЕС, - Енергоатом

За інформацією НАЕК "Енергоатом", 8 грудня росіяни викрали ще трьох працівників Запорізької атомної електростанції.

Про це повідомляє пресслужба компанії у Телеграмі.

"Вчора, 8 грудня 2022 року, російські військові вдерлися до приміщення, в якому розташоване Управління соціальних програм ЗАЕС, та у присутності інших працівників сильно побили начальника управління Олексія Трубенкова та його заступника Юрія Андросова. Після жорстокого побиття загарбники вивели їх з приміщення та вивезли в невідомому напрямку", – йдеться у повідомленні.

Крім того, загарбники затримали та «кинули на підвал» начальника зміни ЗАЕС Костянтина Бейнера, котрий є ліцензованою особою й безпосередньо відповідає за ядерну і радіаційну безпеку. В Енергоатомі вважають, що такими діями росіяни намагаються домогтися лояльності до себе від персоналу станції, збільшити кількість переведень працівників у фейкове АО «Эксплуатирующая организация Запорожской АЭС», яким керує росатом, та відзвітувати путіну про підтримку українським персоналом фашистських терористичних дій росії.

"Вчергове звертаємося до генерального директора МАГАТЕ Рафаеля Гроссі й усієї світової спільноти із закликом докласти всіх зусиль та провести всі можливі заходи для звільнення працівників ЗАЕС із полону російських терористів", – наголосили в Енергоатомі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: