ЗМІ: деякі західні посадовці у зриві поставок нафти з Чорного моря звинуватили Туреччину

Західні посадовці стверджують, що не було жодних підстав для блокування руху суден з нафтою через протоки Босфору і Дарданелли та звинуватили Туреччину у зриві поставок з Чорного моря.

Про це повідомляє Financial Times з посиланням на слова неназваних західних посадовців, залучених до розробки стелі цін на російську нафту.

Як повідомляють у виданні, наразі щонайменше 22 танкери з нафтою не можуть перетнути турецькі води. Оскільки Анкара має побоювання, що поставки можуть бути незастрахованими.

Така пересторога з боку Туреччини виникла через правила, які забороняють танкерам з російською нафтою отримати доступ до європейського морського страхування, якщо нафта не продається в межах встановленої стелі – за ціною 60 дол за барель або нижче.

Проте два західних чиновника заявили, що судна, більшість з яких завантажені нафтою з Казахстану, а не росії, повинні бути пропущені.

"Схоже, що всі, крім одного з приблизно 20 завантажених танкерів, які очікують на перетин проток, перевозять нафту казахстанського походження", сказав один зі співрозмовників видання.

"Ці вантажі не будуть підпадати під обмеження ціни за будь-якого сценарію. І не повинно бути ніяких змін в статусі їх страхування від казахстанських поставок в попередні тижні або місяці", додав він.

Нафта, видобута в Казахстані, експортується по трубопроводу через росію в порти на чорноморському узбережжі рф. Там вона завантажується на танкери для поставки через Турецькі протоки в Середземне море. Такий рух не обмежений західними санкціями проти росії.

Туреччина заявила, що обмеження цін G7 збільшило ризики незастрахованих суден в її водах.

І попросила, щоб всі танкери з нафтою, які перетинають турецькі протоки, довели, що вони мають дійсну страховку для покриття таких інцидентів, як розливи нафти і зіткнення суден.

Клуб P&I, який забезпечує страхування для 90% підприємств галузі, заявила, що не може виконати цю вимогу. Запит Туреччини вимагатиме від P&I гарантувати покриття, навіть якщо з'ясується, що судно порушило санкції, йдеться в повідомленні.

Західні чиновники виступили на захист механізму обмеження цін. Вони заявили, що вимога Туреччини про додаткові гарантії від вантажовідправників не є необхідною, незалежно від того, чи є вантаж російським або казахстанським.

"Політика обмеження цін не вимагає від суден шукати унікальні страхові гарантії для кожного окремого рейсу, як того вимагає Туреччина.

Ці перебої є результатом правління Туреччини, а не політики обмеження цін", – сказав чиновник, причетний до обмеження цін.

У вівторок Міністерство фінансів Британії заявило, що Британія, США і ЄС тісно співпрацюють з турецькою владою для досягнення врегулювання.

Нагадаємо, як писала Рубрика, близько 19 танкерів із сирою нафтою російського походження застрягли в територіальних водах Туреччини. Вони очікують дозволу на перетин турецьких вод після запровадження "Групою семи" і Європейським Союзом граничної ціни на морську нафту з рф.

Додамо, що з 5 грудня набуло чинності ембарго Європейського союзу на імпорт морської нафти з території Росії.

Окрім того, як писала Рубрика, країни G7 та Австралія запровадили цінову стелю на рівні 60 доларів за барель для російської нафти.

Свіжі дописи

  • Новини

Ремонт “синьої” гілки столичного метро: розпочали демонтаж тунелю

Демонтаж залізобетонних конструкцій вздовж тунелю розпочали між станціями київського метрополітену "Деміївська" та "Либідська". Про це… Читати більше

Tuesday April 30th, 2024
  • Новини

Нова пошта вийшла на ринок Іспанії

Іспанія стала 12 європейською країною, у якій компанія відкрила відділення Nova Post. Термін доставки з… Читати більше

Tuesday April 30th, 2024
  • Новини

Наслідки ракетної атаки по Харкову: влучання по житловому району, один загиблий, дев’ятеро поранених

Уранці, 30 квітня, у Харкові пролунали вибухи: місто знаходиться під ворожим ударом балістики та керованих… Читати більше

Tuesday April 30th, 2024
  • Новини

З початку повномасштабної війни прикордонники викрили 450 груп, які допомагали ухилянтам

Помічник голови Державної прикордонної служби України - прессекретар відомства Андрій Демченко зазначив, що прикордонники з… Читати більше

Tuesday April 30th, 2024
  • Новини

Зеленський відзначив державними нагородами 271 захисника України: двоє отримали Героя України

30 квітня президент Володимир Зеленський відзначив державними нагородами 271 захисника України, з них 51 військовий… Читати більше

Tuesday April 30th, 2024
  • Новини

Україна має намір залучити більше жінок до розмінування

Міністр економіки Юлія Свириденко заявила, що залученість жінок у діяльності операторів протимінної діяльності вже становлять… Читати більше

Tuesday April 30th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.