fbpx
Сьогодні
Фото 16:12 08 Гру 2022

Вифлеємський вогонь миру запалає на деокупованих територіях та на фронті, туди його передадуть українські пластуни

Вифлеємський вогонь миру українські пластуни передадуть мешканцям усіх регіонів, зокрема деокупованих територій.

Про це повідомили у Національній скаутській організації "Пласт".

Вифлеємський вогонь миру

Вифлеємський вогонь миру

Пластуни отримають Вифлеємський вогонь від скаутів Польщі та Словаччини. 11 грудня 2022 року о 18:00 вогонь привезуть до Михайлівського собору у місто Київ. Вогонь передадуть предстоятелю Православної церкви України, митрополиту Епіфанію. Також отримати Вогонь зможуть всі охочі.

Вифлеємський вогонь миру

Вифлеємський вогонь миру

Звідти його у лампадках відправлять до деокупованих міст та сіл разом з різдвяними пакунками для дітей.
У пакунках будуть продукти і речі для обігріву. Пластуни запрошують всіх охочих долучитись до зборуна подарунки або надіслати необхідне.

Вифлеємський вогонь миру

Пластуни планують передати вогонь в усі регіони, а також військовим на фронт.

Вифлеємський вогонь миру

Уже більше 20 років пластуни підтримують в Україні скаутську традицію поширення Вогню, запаленого у Вифлеємі, на місці народження Ісуса Христа.

Вифлеємський вогонь миру

У організації говорять: "Цієї зими це має особливе значення. Коли всі українці живуть в умовах обстрілів та відключення електроенергії, сяйво Вогню з Вифлеєму стане для кожного символом об'єднання та незламності у боротьбі за наше вільне та мирне майбутнє. В єдності переможемо темряву!".

Довідка

Пласт — український скаутинг, найбільша молодіжна організація України. Вже 110 років Пласт виховує свідомих, відповідальних громадян і провідників українського суспільства. Кожного року пластуни-волонтери вкладають більше 668 000 годин у виховання дітей і щорічно проводять більше двох сотень пластових таборів по всій Україні.

Вифлеємський вогонь миру

Вифлеємський Вогонь Миру — міжнародна скаутська акція до святкування Різдва, метою якої є поширення символічного вогню, запаленого у Вифлеємі. Акція була заснована 1988 року як благодійний крок: донести світло з місця народження Ісуса Христа тим, хто святкує Різдво поза домом. Першими ініціативу підтримали скаути Відня, а згодом — інших країн. До України вогонь вперше потрапив завдяки пластунам у 1992 році

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: