fbpx
Сьогодні
15:29 08 Гру 2022

В Ірані відбулася страта першого учасника антиурядових протестів

English version here

В Ірані стратили першого учасника протестів, якого звинувачували в нападі на члена воєнізованого формування. Його повісили.

Про це повідомляє іранське інформаційне агентство Mizan.

За даними слідства, у вересні Мохсен Шекарі заблокував головну дорогу в Тегерані та поранив мачете працівника народної міліції "Басідж". Суд відхилив апеляцію.

У повідомленні зазначається : "Апеляція (…) не є дійсною та виправданою, оскільки зловмисник перебував у натовпі заворушників і намагався перекрити вулицю, погрожував людям холодною зброєю, а також напав на представника сили безпеки й поранив його".

Мохсен Шекарі стратили зранку, 8 грудня, відповідно до законів шаріату та Кримінального кодексу країни.

Довідка

Раніше іранські законодавці виступили з вимогою суворого покарання для учасників акцій протесту, що тривають після загибелі 22-річної Махси Аміні.

Згідно з даними, зібраними правозахисною агенцією HRANA, станом на 8 листопада під час протестів було заарештовано 14 800 осіб. Тепер, як пише Iran International, цим людям загрожує смертна кара.

Правозахисна організація Amnesty International заявила, що смертні вироки спрямовані на "подальше придушення народного повстання" та "вселяння страху серед громадськості".

У грудні американський журнал Time назвав іранських жінок, які вийшли на протести, "Героями року".

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: