fbpx
Сьогодні
Фото 20:28 08 Гру 2022

До конкурсу кінофестивалю Санденс 2023 увійшли два українських фільми

До конкурсної програми одного з найвідоміших фестивалів незалежного кіно Санденс 2023 увійшли два українських документальних фільми про війну проти росії – "Залізні метелики" та "20 днів у Маріуполі".

Про це повідомляє "УП".

Документалки українських режисерів позмагаються за нагороди в конкурсній програмі World Cinema Documentary Competition.

Стрічка режисера Романа Любого "Залізні метелики" вивчає обставини збиття російськими військовими цивільного літака рейсу MH17 у небі над Донбасом у 2014 році, риторику російських пропагандистів та реакцію світової спільноти на цей злочин.

Кадр з фільму Залізні метелики

Роман Любий говорить: "Цей фільм присвячений пасажирам і екіпажу рейсу MH17 та всім жертвам російської агресії проти України. Це наша реакція на непокаране вбивство 298 громадян різних країн і континентів, яке було скоєне у нас вдома і ми не могли не висловитись. Це наша відповідь вбивцям і брехунам від нас як від громадян України і як громадян Світу".

Фільм "20 днів у Маріуполі" українського військового кореспондента, фотографа Мстислава Чернова розповідає про напад Росії, бомбардування пологового будинку та про порятунок автора стрічки та його колег з Asociated Press з оточеного російськими окупантами міста.

Кадр з фільму 20 днів у Маріуполі

"20 днів у Маріуполі" – незвичайний, унікальний погляд на російську атаку на українське місто Маріуполь через об'єктив відеожурналіста AP Мстислава Чернова", – ідеться в анонсі фільму на сайті виробника стрічки, американської телемережі PBS.

Головний кінофестиваль незалежного кіно у США "Санденс" (Sundance Film Festival) наступного року проходитиме 19-29 січня.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: