fbpx
Сьогодні
08:38 08 Гру 2022

Держспецзв'язку: На випадок блекауту в Україні ТБ, мобільний зв’язок та радіо працюватимуть щонайменше 3 доби

Фото: З відкритих джерел

Якщо в Україні наступить через російські ракетні атаки блекаут, тобто повне зникнення електроенергії, то національний телемарафон та 5 радіокомпаній матимуть можливість працювати ще щонайменше 3 доби, своєю чергою мобільні оператори також повинні забезпечити можливість надавати зв'язок впродовж 3 діб.

Про це пише Рубрика, посилаючись на заяву голови Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України Юрія Щиголя в ефірі телемарафону 7 грудня.

"На сьогоднішній день 5 радіокомпаній в Україні зарезервовані з терміном роботи до трьох діб. Так само і телевізійні канали: телемарафон – також зарезервовано подачу сигналу на три доби. Далі залежить від доставки палива.

Телебачення й радіо будуть працювати, у нас працюють середні хвилі, "Українське радіо", працюють радіо (станції) в FM-діапазоні, де ви можете почути найнеобхіднішу інформацію", наголосив очільник Держспецзв'язку.

Щиголь також сказав, що його відомство забезпечує резервування сигналу концерну радіомовлення та телебачення.

Він закликав громадян мати радіоприймачі з батарейками.

Щиголь також прокоментував можливе зникнення мобільного зв'язку.

Очільник відомства повідомив, що зараз працюють 82% базових станцій, у Луганській та Херсонській області їх відновлюють.

Після масованого ракетного удару в Україні не працювало близько 45% базових станцій, сказав він. Кожну базову станцію не має можливості забезпечити генераторами, пояснив Щиголь.

"Більшість базових станцій операторів зарезервовані акумуляторами, але коли зникає світло всі з WiFi-мереж, які також не працюють, переходять на базову станцію, – і там, де є резервування на 2 години, вона працює пів години", – додав голова Держспецзв'язку.

Щиголь наголосив, що на виконання рішення РНБО та указу президента, якому тиждень, "усі оператори мають зарезервувати критичні точки мінімум також на три доби". Він запевнив, що на сьогодні ця робота проводиться.

Підводяться мережі до "пунктів незламності", які також мають бути зарезервовані фіксованим зв'язком на три доби, сказав Щиголь.

Довідка

Росія з 11 вересня атакує енергетичні об'єкти України. А, починаючи з 10 жовтня здійснила вже 8 масованих атак на енергосистему.

Останній масований ракетний удар 5 грудня ще більше похитнув її й змусив енергетиків вдаватися до нових аварійних відключень по всій країні.

Разом із електрикою у громадян часом зникає мобільний зв'язок та інтернет, а також вода та опалення.

Як писала Рубрика, зі слів Президента, відновити повністю енергетичну систему, пошкоджену ракетними масованими атаками росіян зараз неможливо.

Найбільше потерпають від відключення електроенергії у Києві, Київській, Львівській, Житомирській, Хмельницькій, Полтавській, Вінницькій та Закарпатській областях.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: