fbpx
Сьогодні
14:51 08 Гру 2022

Чергова провокація від росії на ЗАЕС: окупанти завезли "Гради" на станцію

Окупаційні війська, які захопили Запорізьку АЕС ще на початку війни, завезли туди кілька реактивних систем залпового вогню "Град", що може свідчити про підготовку провокацій.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Телеграм "Енергоатома".

"На територію захопленої Запорізької атомної електростанції рашисти вчора завезли кілька реактивних систем залпового вогню (РСЗВ) "Град"", написано у повідомленні.

Зазначають, що РСЗВ загарбники розмістили біля енергоблока № 6. Це безпосередньо поруч із територією станційного сухого сховища відпрацьованого ядерного палива.

Нагадаємо, що там раніше будували деякі "захисні споруди" в таємному режимі, порушуючи всі умови з організації ядерної та радіаційної безпеки.

Найбільш вірогідна провокація, що готують агресори – це обстріли протилежного берегу Дніпра, зокрема міст Нікополь та Марганець.

Саме з цих установок "Град" безпосередньо з майданчиком ЗАЕС будуть завдавати удару, користуючись "прикриттям" енергоблоків та сховища відпрацьованого ядерного палива".

В "Енергоатомі" нагадали, що загарбники використовують атомну станцію для військових цілей і з самого початку агресії розміщують там особовий склад, військову техніку, зброю і вибухівку.

Підприємство повідомило МАГАТЕ про додаткове розміщення РСЗВ "Град" безпосередньо на майданчику ЗАЕС.

Довідка

Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) сподівається досягти угоди з рф і Україною про створення зони безпеки на Запорізькій атомній електростанції до кінця цього року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: