fbpx
Сьогодні
Фото 14:43 07 Гру 2022

Щоб зібрати кошти на "Валькірію", львівські художники розмалювали фрагменти снарядів

У Львівському палаці мистецтв вісім художників гуртом розмалювали фрагменти російських снарядів. Згодом ці твори продадуть на аукціоні, щоб зібрати кошти на беспілотник "Валькірія" для українських захисників.

Цей незвичний пленер символічно пройшов у День Збройних сил України, 6 грудня.

Про це повідомили у місцевій облраді.

До нього приєдналися митці Мечислав Малавський, Олена Жеребецька, Ольга Луковська, Сергій Міхновський, Ігор Бонішко, Олександр Дворський, Марта Луків та Ярослава Попович, а також директор Львівського палацу мистецтв Юрій Візняк.

Львівські художники розмалювали фрагменти снарядів

Візняк зазначив: "Не перемогти народ, який над смертю творить життя, який на уламках ракет малює квіти. А ті квіти знову стають оберегами, які рятують і бережуть наших військових".

Митці прикрасили знешкоджену смертоносну ворожу зброю зображеннями квітів, ляльок-мотанок, янголів, вуличок та будинків Львова, а згодом продадуть усі роботи з молотка.

Львівські художники розмалювали фрагменти снарядів

За словами організатора майбутнього аукціону Захара Миляника, кошти на "Валькірію" збиратимуть у партнерстві з фондом Сергія Притули.

Миляник зауважив: "Тож 17 грудня у Львові відбудеться благодійний аукціон "Миколай для ЗСУ", де можна буде придбати ці та інші дивовижні мистецькі роботи, а також ще інакші лоти, пов'язані з дуже-дуже знаковими людьми в Україні".

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: