Розвідка Британії: щоб пробудити патріотичні почуття, росія вдається до залякування про “вторгнення України”

Аби пробудити патріотичні почуття у російських громадян, росія починає залякувати населення вторгненням України та розширювати оборонні позиції вздовж українського кордону, всередині країни та на тимчасово окупованих територіях.

Про це пише Рубрика, посилаючись на звіт розвідки Міноборони Великої Британії станом на 7 грудня.

У звіті вказують, що заяви про оборонні підготування можуть свідчити про справжнє, хоч і хибне, переконання деяких керівників росії у тому, що існує реальна загроза вторгнення українських військ.

Британські розвідники наголошують, що дефіцит стратегічної оцінки є одним із найкритичніших недоліків центральної російської урядової архітектури. А початкове рішення про повномасштабне вторгнення в Україну лише більше підсвітило проблему.

"Неупереджений офіційний аналіз майже напевно часто підривається схильністю до групового мислення та політично доцільних висновків", підкреслюють у розвідці.

Окрім того, британські розвідники зазначають, що 6 грудня у Бєлгородської області рф оголосили про формування кількох батальйонів територіальної оборони.

Ще з квітня в регіоні повідомляли про копання траншей. Проте, ймовірно, нові укріплення будуть складнішими системами, призначеними для відсічі механізованого нападу, наголошують у звіті.

"Існує реальна ймовірність того, що російська влада сприяє оборонним підготовкам на міжнародно визнаній території росії, щоби пробудити патріотичні почуття", підкреслюють британські розвідники.

Підготовка до оборони російської армії

Нагадаємо, наприкінці жовтня власник ПВК "Вагнер" євген пригожин оголосив, що його команда будує фортифікаційні споруди — "Лінію Вагнера". Ця лінія активно зводиться на кордонах Луганської та частково Донецької областей, а також усередині них. Основна зона відповідальності — на його ПВК.

Згодом губернатор Бєлгородської області В'ячеслав Гладков повідомив, що в Бєлгородській області рф також почали встановлювати "захисні споруди".

На думку британської розвідки, встановлення цієї "Лінії Вагнера" означає, що росія готується до глибокої оборони за нинішньою лінією фронту.

Пізніше пригожин оголосив про формування Центрів підготовки та управління "народним ополченням" у Курській та Бєлгородській областях рф.

Свіжі дописи

  • Новини

На Хмельниччині Зеленський провів нараду щодо ситуації в регіоні та представив нового начальника ОВА

Президент України Володимир Зеленський провів нараду щодо безпекової та соціально-економічної ситуації у Хмельницькій області. Про… Читати більше

Friday May 3rd, 2024
  • Новини

Практику охорони гуцульского орнаменту додали до переліку нематеріальної культурної спадщини

Міністерство культури та інформаційної політики України додало до Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України… Читати більше

Friday May 3rd, 2024
  • Новини

Італія планує передати Україні систему ППО в новому пакеті військової допомоги, – ЗМІ

Італія планує оголосити про девʼятий пакет військової допомоги для України до саміту «Великої сімки», який… Читати більше

Friday May 3rd, 2024
  • Новини

Сервіс оренди електросамокатів від Bolt було запущено в Житомирі та Черкасах

Електросамокати Bolt з’явилися на вулицях ще двох українських  міст -  Житомир та Черкаси, що показує… Читати більше

Friday May 3rd, 2024
  • Новини

Прогноз погоди на вихідні 4–5 травня: з денним теплом і нічними заморозками

За даними Sinoptik.ua, погода у вихідні буде хмарною із проясненнями, проте дощі пройдуть лише в… Читати більше

Friday May 3rd, 2024
  • Новини

Алания – крупный город на средиземноморском побережье, в который выгодно инвестировать

Турция – это страна, где туристический сезон почти круглый год. Благодаря этому туристов хватает все… Читати більше

Friday May 3rd, 2024

Цей сайт використовує Cookies.