fbpx
Сьогодні
10:43 07 Гру 2022

Розвідка Британії: щоб пробудити патріотичні почуття, росія вдається до залякування про "вторгнення України"

English version here

Фото: Ілюстративне

Аби пробудити патріотичні почуття у російських громадян, росія починає залякувати населення вторгненням України та розширювати оборонні позиції вздовж українського кордону, всередині країни та на тимчасово окупованих територіях.

Про це пише Рубрика, посилаючись на звіт розвідки Міноборони Великої Британії станом на 7 грудня.

У звіті вказують, що заяви про оборонні підготування можуть свідчити про справжнє, хоч і хибне, переконання деяких керівників росії у тому, що існує реальна загроза вторгнення українських військ.

Британські розвідники наголошують, що дефіцит стратегічної оцінки є одним із найкритичніших недоліків центральної російської урядової архітектури. А початкове рішення про повномасштабне вторгнення в Україну лише більше підсвітило проблему.

"Неупереджений офіційний аналіз майже напевно часто підривається схильністю до групового мислення та політично доцільних висновків", підкреслюють у розвідці.

Окрім того, британські розвідники зазначають, що 6 грудня у Бєлгородської області рф оголосили про формування кількох батальйонів територіальної оборони.

Ще з квітня в регіоні повідомляли про копання траншей. Проте, ймовірно, нові укріплення будуть складнішими системами, призначеними для відсічі механізованого нападу, наголошують у звіті.

"Існує реальна ймовірність того, що російська влада сприяє оборонним підготовкам на міжнародно визнаній території росії, щоби пробудити патріотичні почуття", підкреслюють британські розвідники.

Підготовка до оборони російської армії

Нагадаємо, наприкінці жовтня власник ПВК "Вагнер" євген пригожин оголосив, що його команда будує фортифікаційні споруди — "Лінію Вагнера". Ця лінія активно зводиться на кордонах Луганської та частково Донецької областей, а також усередині них. Основна зона відповідальності — на його ПВК.

Згодом губернатор Бєлгородської області В'ячеслав Гладков повідомив, що в Бєлгородській області рф також почали встановлювати "захисні споруди".

На думку британської розвідки, встановлення цієї "Лінії Вагнера" означає, що росія готується до глибокої оборони за нинішньою лінією фронту.

Пізніше пригожин оголосив про формування Центрів підготовки та управління "народним ополченням" у Курській та Бєлгородській областях рф.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: