Омбудсмен: інформаційну політику кремля реалізує Amnesty International

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець вважає, що міжнародна правозахисна організація Amnesty International "реалізує інформаційну політику кремля", тому що поширює листівки, в яких називає розслідування Міжнародного кримінального суду (МКС) щодо України "вибірковим правосуддям".

Про це повідомляється на сайті омбудсмена.

За його словами, в організації запевняють, що, розслідуючи воєнні злочини в Україні, МКС відмовляє іншим країнам у правосудді.

Лубінець повідомив:  "Відповідні листівки з написом "selective justice is justice denied" ("вибіркове правосуддя — це відмова в правосудді") Amnesty International розповсюджує на 21-й сесії Асамблеї держав-учасниць (ASP) Римського статуту".

Він додав, що Amnesty International закликає всі держави-учасниці та Асамблею в цілому розглянути ключові рекомендації "з доволі агресивною антиукраїнською рекламою".

Омбудсмен припустив: "З метою, напевно, знизити рівень підтримки України серед демократичного світу і зменшити увагу до геноцидної політики російської федерації".

Як розповів Лубінець, ще влітку організація намагалася показати "несправедливу увагу" МКС до подій в Україні й розслідування воєнних злочинів та злочинів проти людяності, які вчиняє російська федерація.

Ґрунтувалися ці звинувачення на тому, що окремі країни підтримують розслідування по Україні, зокрема фінансово та експертно, а в інших країнах — не так активно.

Він зауважив: "Як омбудсман я вимушений реагувати на подібні випадки передусім для того, щоб ті люди та організації, які фінансують Amnesty International, були поінформовані про те, що організація вже явно реалізує інформаційну політику кремля".

Довідка про скандал з Amnesty International

4 серпня Amnesty International опублікувала доповідь, у якій заявила, що українські військові у спробі відбити російських окупантів наражають на небезпеку цивільне населення.

В організації заявили, що знайшли докази того, що ЗСУ завдавали ударів із житлових районів, а також базувались у цивільних будівлях у 19 містах і селах.

Згодом Центр протидії дезінформації при Раді нацбезпеки та оборони України проаналізував те, як за допомогою звіту Amnesty International росія виправдовує вчинені в Україні злочини проти людства.

Свіжі дописи

  • Новини

Що таке екологічний стік і як він дозволить збалансувати потреби у воді між людьми і екосистемою: розповіли у WWF-Україна

У WWF-Україна розповіли що таке екологічний стік та як він дозволить збалансувати потреби у воді… Читати більше

Friday May 17th, 2024
  • Новини

В Україні запустили платформу для навчання та розвитку BecomingX Ukraine

В Україні презентували навчальну платформу BecomingX Ukraine від британської освітньої компанії BecomingX. Платформа надає українцям… Читати більше

Friday May 17th, 2024
  • Новини

Зеленський підписав закон про мобілізацію засуджених: деталі

Президент України Володимир Зеленський підписав закон щодо запровадження інституту умовно-дострокового звільнення осіб від відбування покарання… Читати більше

Friday May 17th, 2024
  • Новини

Зеленський поспілкувався з представниками ЗМІ, зокрема говорив про переговори з рф, про цілі на саміті миру, про ротації в уряді та ОП

Президент Володимир Зеленський на зустрічі з журналістами назвав цілі росіян у Харківській області, окреслив своє… Читати більше

Friday May 17th, 2024
  • Новини

Міноборони створило застосунок “Резерв+”: військовозобовʼязані зможуть оновити свої дані онлайн

Міністерство оборони для військовозобов'язаних, призовників та резервістів запустило мобільний застосунок "Резерв+", де можна буде оновити… Читати більше

Friday May 17th, 2024
  • Новини

В Україні розробили буклет для родин загиблих воїнів: у чому рішення

Тепер сім’ї полеглих захисників матимуть всю актуальну інформацію про доступну для них допомогу і способи… Читати більше

Friday May 17th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.