fbpx
Сьогодні
15:52 07 Гру 2022

Іранські дрони не скінчилися: Гуменюк пояснила, чому рф притримувала безпілотники

English version here

Не варто думати, що коли ворог не атакує певною зброєю, то вона закінчилася. Перед усім, російські загарбники могли притримати іранські безпілотники для завдання "закріплюючих ударів" по українській інфраструктурі.

Про це інформує Рубрика, посилаючись на начальницю Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталію Гуменюк в ефірі телемарафону.

"Це зброя (іранські безпілотники – ред.), яка ще є у ворога і треба усвідомлювати, що не завжди відсутність ударів характеризує закінчення цієї зброї", сказала Гуменюк.

Очільниця координаційного прес-центру пояснила, що війська рф підбирають тактику для того, щоб впливати на різні напрямки діяльності:

  • і на відкриті ділянки фронту,
  • і психологічно на населення,
  • а також тилові регіони.

"Зокрема, вони тримали ці дрони, певно, для "закріплюючих ударів" по інфраструктурі. Вони продовжують способи техногенного терору і намагаються створити енергетичну кирзу в Україні.

Саме тому вони спрямовують засоби ураження такі як ракети, але вони більш високовартісні і використовують так само дрони.

Ми попереджали, що ворог намагається вивчити і виснажити нашу ППО, яка не дозволяє їм повноцінно за розрахунками провести свій терор", – підсумувала Гуменюк.

Нагадаємо, що речник командувача Об'єднаних сил ЗСУ зі стратегічних комунікацій Євгеній Силкін припускав, що росія призупинила запуск іранських дронів-камікадзе Shahed-136. Все через холодну погоду, яка негативно впливає на матеріали, з яких виготовлені безпілотники.

Як писала Рубрика, цієї ночі на 7 грудня російські загарбники вперше за останні три тижні під час повітряної атаки на Україну використали іранські дрони-камікадзе Shahed-136/131.

За даними генштабу ЗСУ, за минулу добу Збройні сили України збили 17 російських безпілотників, зокрема 14 дронів "Shahed-136".

Проте пізніше офіційно у Генштабі підтвердили збиття 14 безпілотників.

З огляду на це в Повітряних силах ЗСУ заявили, що морози не впливають на використання іранських дронів-камікадзе.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: