fbpx
Сьогодні
13:56 07 Гру 2022

Андрющенко: війська рф посилюють "безпеку" та укріплюють окупований Маріуполь "зубами дракона"

Фото: Телеграм/ В'ячеслав Гладков

У тимчасово окупованому Маріуполі російські війська посилили так звані "заходи безпеки" в тимчасово окупованому Маріуполі, а також завезли з захопленого Криму у місто бетонні укріплення.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Telegram радника мера Маріуполя Петра Андрюшенка.

"Вперше до Маріуполя прибув вантаж "зубів дракону" – бетонних укріплень з Криму.

6 грудня перший такий вантаж прибув до Маріуполя та був спрямований на укріплення лінії оборони по трикутнику Маріуполь-Мангуш-Нікольське", зазначив чиновник.

Андрющенко стверджує, що тетраедери доставлені з військового містечка неподалік Севастополя, де їх виробляють. Укріплення перевозять на іншу тимчасово окуповану територію цивільними вантажівками.

Маріуполь. оборона росії

Фото: Телеграм / Петро Андрющенко

Окрім того, як повідомляє радник мера, в село Урзуф Маріупольського району прибуло чергове підкріплення живої сили та військової техники, а також розселено частину військового командування середньої ланки.

Через це у селах Урзуф та Бабах-Тарама другий день поспіль глушиться мобільний зв'язок.

У селах Агробаза та Бердянське неподалік Маріуполя пройшло розквартирування окупантів, через це вулиці знову патрулюють військові.

Маріуполь. оборона росії

Фото: Телеграм / Петро Андрющенко

У районі "Ранкового ринку" в Маріуполі 6 грудня було вперше з початку вересня встановлено мобільний блок-пост, на якому проводилась перевірка автівок та пішоходів. Серед пішоходів перевіряють чоловіків, які пересувались вулицею без жінок та дітей.

"Загалом спостерігаємо стрімке посилення заходів безпеки по Маріуполю та Маріупольському району та чергове збільшення окупаційного корпусу. Маріуполь остаточно перетворено на тилову військово-логістичну базу окупантів", підкреслив Андрющенко.

Довідка

Нагадаємо, що росіяни почали посилювати оборону окупованого Маріуполя на початку листопада.

У кінці листопада у Держдумі рф повідомили, що завод із виробництва бордюрів і плитки в тимчасово окупованому Криму почав виробляти бетонні протитанкові загородження "підвищеної міцності".

Окрім окупованого півдня України, росіяни укріплюють "зубами дракона" щонайменше Бєлгородську та Курську області рф.

Наприкінці жовтня власник ПВК "Вагнер" євген пригожин оголосив, що його команда будує фортифікаційні споруди — "Лінію Вагнера". Ця лінія активно зводиться на кордонах Луганської та частково Донецької областей, а також усередині них. Основна зона відповідальності — на його ПВК.

Згодом губернатор Бєлгородської області В'ячеслав Гладков повідомив, що в Бєлгородській області рф також почали встановлювати "захисні споруди".

На думку британської розвідки, встановлення цієї "Лінії Вагнера" означає, що росія готується до глибокої оборони за нинішньою лінією фронту.

Пізніше пригожин оголосив про формування Центрів підготовки та управління "народним ополченням" у Курській та Бєлгородській областях рф.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: