fbpx
Сьогодні
18:10 05 Гру 2022

В Одесі детективи НАБУ затримали бізнесмена Кауфмана та екснардепа Грановського

В Одесі детективи Національного антикорупційного бюро України провели затримання бізнесмена Бориса Кауфмана та екснардепа Олександра Грановського (Боруховича) за підкуп чиновників та підозрою у створенні злочинної організації.

Пр це пише Рубрика, посилаючись на пресслужбу НАБУ та САП, а також поінформовані співрозмовники УП у правоохоронних органах.

"5 грудня 2022 року НАБУ та САП затримали трьох осіб за підозрою у створенні злочинної організації та вчиненні корупційних злочинів в Одесі. Попередня правова кваліфікація — ч.1 ст.255, ч.3 ст.369 КК України", зазначили у Бюро.

На цей момент мова йде про двох організаторів та їхню довірену особу. Однак слідство встановлює й інших учасників злочинної організації.

У відомствах не повідомляють даних про затриманих, але за словами джерела УП мова йде про бізнесмена Бориса Кауфмана та екснардепа 4 скликання Олександра Грановського (Боруховича).

Слідство встановило, що восени 2021 року, після викриття злочинної організації (ЗО), яка незаконно відчужувала комунальне майно Одеси, на її місті з'явилася нова.

"Ця ЗО взяла під контроль практично всі питання економічного життя міста, серед яких взаємодія з забудовниками, закупівлі коштом місцевого бюджету, діяльність комунальних підприємств, інші аспекти взаємодії з бізнесом", повідомили детективи.

Також наголошують, що організатори цієї злочинної організації (Грановський і Кауфман – ред.) налагодили процес системного підкупу чиновників та депутатів місцевої ради.

Відповідні докази здобули у НАБУ і САП під час розслідування.

Довідка

Кауфман і Грановський давні бізнес-партнери. Вони керують кількома готелями через компанію Vertex Hotel Group.

Борис Кауфман – одеський бізнесмен. Він є засновником інвестиційної компанії Vertex United, до складу якої входять активи готельного напряму ("Брістоль", "Лондонська", "Президент-Готель"), медіа-активи та інвестиційні проекти. Також Кауфман – співвласник найбільшої української дистриб'юторської компанії TEDIS Ukraine.

А в 2013 році Vertex United купила у медіа-холдингу Бориса Ложкіна і мільярдера Геннадія Боголюбова медіа-проект "Фокус".

На початку серпня Кауфман не зміг залишити Україну після того, як ненадовго повертався до країни з відпустки. Його не випустили із країни на кордоні.

Тоді ДБР запросило повну перевірку документів бізнесмена.

Кауфмана не випустили з країни попри те, що Кауфман має "білий квиток" по службі в армії (погане здоров'я).

Нагадаємо, що 5 грудня повідомляли про обшуки у приміщеннях мерії Одеси, там перебувають співробітники НАБУ.

НАБУ вилучило документи в юридичному та фінансовому департаментах, а також у кабінетах міського голови Геннадія Труханова та його заступників.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: