fbpx
Сьогодні
18:14 04 Гру 2022

ЗСУ: росія стала менше використовувати іранські дрони, бо на них впливає холод

Речник командувача Об'єднаних сил ЗСУ зі стратегічних комунікацій Євгеній Силкін припускає, що росія призупинила запуск іранських дронів-камікадзе Shahed-136. Все через холодну погоду, яка негативно впливає на матеріали, з яких виготовлені безпілотники.

Про це розповів Силкін в ефірі телемарафону, пише "УП".

Пряма мова на питання, чи зменшується динаміка використання іранських дронів: "Вважаю, що вона зменшується, тому що будь-які літальні апарати, якими є дрони, виготовлені з пластику та з таких матеріалів, що чутливі до морозів та погодних умов…

Ми маємо на даний час лише тренування бомбардувальної авіації, яка здійснює переміщення, яка тренується з дозаправленням в небі. А дрони поки що призупинили свою діяльність".

Речник зазначив, що Україна не має можливості постачання бомб і дронів для росії, але отримує "достатню кількість засобів протиповітряної оборони від західних партнерів".

Він зауважив: "Наші військовослужбовці навчаються керувати цими комплексами, і на даний час ми вже можемо казати, що ми збиваємо порядка 75-80% повітряних цілей. Це дуже добре".

Довідка

Від початку повномасштабної війни Іран публічно декларував позицію нейтралітету і виступав за припинення вогню та політико-дипломатичне врегулювання. Проте українська влада неодноразово оприлюднювала докази застосування іранських дронів в Україні. А Центр національного спротиву повідомляв, що іранські інструктори проводять для окупантів навчання на території білорусі, Херсонщини та Криму.

Представник розвідки Міноборони Вадим Скібіцький заявив, що ще влітку росія та Іран домовилися про постачання близько 1750 безпілотників типу Shahed та Mohajer. А у листопаді розвідка України підтвердила, що Іран та росія готують домовленості про постачання іранських балістичних ракет.

Водночас, за інформацією The Guardian, в Ірані почалися внутрішні суперечки через постачання росії дронів, які вона використовує у війні з Україною. Проти цього вже публічно виступили декілька впливових людей.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: