fbpx
Сьогодні
21:43 04 Гру 2022

У Польщі росія розгорнула інформаційну антиукраїнську кампанію, щоб завадити допомозі

Інформаційна кампанія, мета якої – спровокувати у поляків небажання допомагати Україні, активізувалася останніми днями у Польщі, заявила польська розвідка.

Про це пише Рубрика з посиланням на Twitter представника офісу координатора спецслужб Польщі Станіслава Жарина.

За словами Жарина, основне пропагандистське посилання кампанії зосереджено на тезі, що українці нібито становлять загрозу для польського суспільства.

Представник розвідки написав: "Виявлено спроби поширювати брехню про українців та їхнє перебування у Польщі, а також маніпулювання обставинами різних подій чи поширення інсинуацій. Мета цих дій – змусити поляків відмовитися від підтримки України".

Він додає, що спецслужби Польщі вважають на сьогодні пріоритетним завданням кремля припинення допомоги, яку Захід надає Україні.

Жарин зауважив: "Для цього кремль використовує політичні, військові та пропагандистські заходи, бажаючи, щоб це призвело до ізоляції України".

Довідка

Раніше радник Офісу президента України Михайло Подоляк заявив: росія своїми фейковими заявами про нібито плани Польщі анексувати Західну Україну намагається посіяти недовіру серед друзів.

Ще 29 листопада подібні фейки почали поширювати у соцмережах. Тоді речник МЗС Польщі Лукаш Ясін заявив, що такі вкиди є черговою спробою розпалити суперечки між поляками та українцями.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: