fbpx
Сьогодні
16:35 04 Гру 2022

У Німеччині за цей рік зафіксовано рекордну кількість підривів банкоматів

З початку 2022 року близько 450 випадків підривів банкоматів зловмисниками зафіксували міністерства внутрішніх справ земель Німеччини. Злодії викрадали готівку, що стало рекордом.

Про це повідомляє Welt am Sonntag, пище Рубрика.

Для порівняння, в попередні роки банкомати підривали рідше:

  • у 2020 році таких випадків було 414,
  • 2021 р. – 381 випадків.

Міністр внутрішніх справ Нижньої Саксонії Борис Пісторіус прогнозує, що до кінця 2022-го кількість підривів банкоматів включно зі спробами злочинів сягне 500.

Як повідомили на Конференції міністрів внутрішніх справ Німеччини (IMK), що відбулася у Мюнхені, найчастіше зловмисниками є громадяни сусідніх Нідерландів.

Причина полягає в тому, що банки Німеччини (на противагу нідерландським) досі не використовують спеціальну технологію, за допомогою якої банкноти під час підриву банкомата склеюються наглухо і стають непридатними для використання.

Занепокоєння у глав МВС німецьких земель викликає те, що банкомати стоять на вулицях і житлових будинках, і в результаті їхнього підриву можуть постраждати люди. У Північному Рейні-Вестфалії фіксували випадки, коли металеві уламки травмували людей, потрапляли в дитячі спальні й робили будинки непридатними для проживання.

Як нагадує DW, у жовтні тенденцію помітили до збільшення числа випадків підриву банкоматів помітили не лише в Німеччині, а й Південній Європі та країнах Балтії. У Європолі тоді пояснили це тим, що підриви банкоматів, на відміну від банківських відділень, гарантують злочинцям певну здобич.

Європол вважає, що організацією підривів банкоматів у Європі займаються злочинні угруповання, які навчають роботі з вибухівкою людей, а ті потім здійснюють серію нальотів на банкомати, переміщаючись на авто.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: