fbpx
Сьогодні
13:29 04 Гру 2022

У МОЗ звернулись до лікарень тимчасово припинити планові госпіталізації по Україні: що трапилося

Фото: Ілюстративне

У Міністерстві охорони здоров'я закликали тимчасово припинити планові госпіталізації по Україні. Київська влада вже направила відповідні рекомендаційні листи до медичних закладів столиці.

Про це РБК-Україна повідомила керівник прес-служби Департаменту охорони здоров'я КМДА Наталія Вишневська.

У розпорядженні видання є відповідний лист від міністерства.

У листі зазначають, що така необхідність викликана через російську агресію і можливі аварійні вимкнення електро-, тепло- та водопостачання.

Окрім того, в медзакладах регіонів та Києва просять перевірити можливість використання резервного живлення, тепла, незалежних джерел водозабору, запасу ліків тощо.

"Важливо зазначити, що рішення про плановість госпіталізації ухвалює лікар. Водночас є окремі стани – не ургентні, коли, наприклад, зволікання навіть з плановим лікуванням може ускладнити лікування певної патології пізніше.

Тоді лікар може ухвалювати рішення про госпіталізацію. І ніхто не скаже йому, що цей випадок є плановим чи не плановим. Це відпрацьований механізм. Ми вже його застосовували під час спалаху COVID-19", – пояснила Вишневська.

Нагадаємо, раніше в МОЗ попереджали, що в країні в разі тривалого відключення світла призупинять планові госпіталізації та операції у лікарнях, щоб не перевантажувати медичні заклади.

Нагадаємо, глава МОЗ Віктор Ляшко своєю чергою запевнив, українські лікарні не закриватимуться навіть в умовах блекауту.

"Лікарні не закриватимуть, але у певних лікарнях буде переглянуто підхід та оптимізовано використання приміщень для того, щоб сконцентрувати все на менших площах", – заявив Ляшко.

Рубрика:
Здоров'я

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: