fbpx
Сьогодні
10:54 04 Гру 2022

"Поштовий тероризм" в Іспанії: поліція встановила звідки надіслали підозрілі пакунки

Фото: Efe

Шість пакунків із вибуховими речовинами, які в останні дні розсилалися в Іспанії, за інформацією іспанської поліції, були відправлені з міста Вальядолід на півночі країни.

Про це агенції Reuters повідомило джерело, близьке до слідства.

Як зазначили у виданні, на цей момент поліція, за словами джерела, ще не встановила того, хто відправляв пакунки.

Проте встановлено той факт, що пакунки були відправлені з одного міста. Це може свідчити про те, що випадки пов'язані між собою.

Довідка

З 24 листопада по 2 грудня пакунки з вибухівкою отримали прем'єр-міністр Педро Санчес, посольство України в Мадриді, урядові установи, супутникова компанія, чия зброя була направлена в Україну, та американське дипломатичне представництво.

Як писала Рубрика, у середу вдень, 30 листопада, стало відомо, що співробітник посольства України в Мадриді отримав незначні поранення внаслідок вибуху бомби в приміщенні дипустанови.

Відомо, що в Іспанії попередньо кваліфікували інцидент як терористичний злочин.

Пакунок із, імовірно, вибуховим пристроєм у середу отримала також іспанська компанія Instalaza, яка виготовляє зброю, що її уряд Іспанії направляє в Україну для допомоги в боротьбі з російськими силами; авіабаза Торрехон-де-Ардос та міністерство оборони Іспанії.

В Іспанії пакунок з вибухівкою також отримало і посольство США.

Більшість пакунків були знешкоджені, водночас співробітник посольства України отримав легкі поранення, коли перевіряв вміст посилки.

Після цього українські посольства у 12 країнах, зокрема й Іспанії, отримали листи з погрозами, що міністерство закордонних справ назвало "добре спланованою кампанією терору".

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: