ОВА: На окупованих територіях Луганщини так звана “влада” планує вивести з обігу гривню

На тимчасово окупованих територіях Луганщини з 1 січня росіяни планують вивести з обігу гривню: розраховуватися можна буде тільки в рублях.

Про це пише Рубрика, посилаючись на пресслужбу обласної військової адміністрації.

Як зазначають в ОВА, готівку у гривні з 1 січня 2023 року можна буде обміняти у відділеннях банків.

А розрахуватися в магазинах, оплатити послуги та провести розрахунки житлово-комунального господарства можна буде тільки в рублях.

Тим часом так званий "уряд "ЛНР"" установив тарифи на комунальні послуги у нещодавно захоплених Сєвєродонецьку, Лисичанську та Кремінському районі.

"Тарифи введено заднім числом. До прикладу, у Сєвєродонецьку — з липня. Та добре, якщо людина хоча б покористувалася цими послугами", підкреслили в ОВА.

Також загарбники пояснили, що тариф на вивіз сміття на Луганщині встановлений, хоча сміття від початку літа не вивозять.

У адміністації також зазначили, що воду дали лише в деяких будинках у вересні-жовтні, однак сплачувати за неї слід із липня всім. У багатьох взагалі немає води, як от у Лисичанську.

"Та і чим розраховуватися, якщо зарплату видають лише обраним? Люди ще нічого не встигли зрозуміти, як уже винні росії", додали в ОВА.

Ситуація на фронті

Як писала Рубрика, протягом 3 грудня підрозділи Сил оборони України відбили атаки ворога поблизу Площанки та Білогорівки. З танків та різнокаліберної артилерії росіяни відкривали вогонь по вищеназваних населених пунктах, а також по Макіївці.

За даними Генштабу ЗСУ, з 28 по 30 листопада приблизно 70 поранених російських окупантів були доправлені до медичних закладів тимчасово окупованих населених пунктів Донецької та Луганської областей. Ще понад 230 окупантів загинули.

Окрім того, авіація Сил оборони за минулу добу завдала 22 удари по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, а також 3 удари по позиціях зенітно-ракетних комплексів противника.

Також українські воїни збили ворожий літак "Су-25" та безпілотник типу "Орлан-10".

Свіжі дописи

  • Новини

Україну візьмуть в НАТО тільки після перемоги, – Президент

Президент України Володимир Зеленський вважає, що Україна не зможе стати членом Північноатлантичного Альянсу до перемоги… Читати більше

Tuesday April 30th, 2024
  • Новини

У Європі майже 47 дітей-біженців щодня зникають безвісти 

Понад 50 тисяч неповнолітніх біженців за останні три роки зникли безвісти після прибуття в Європу.… Читати більше

Tuesday April 30th, 2024
  • Новини

У розвідці Британії проаналізували наслідки атаки України на аеродром на Кубані

Атака українських безпілотників на російський військовий аеродром "Кущевська" на Кубані 27 квітня змусить російську федерацію… Читати більше

Tuesday April 30th, 2024
  • Новини

Естонія поки не має плану репатріації українських громадян призовного віку в Україну

Міністерство внутрішніх справ Естонії не має плану примусової репатріації на територію України українських громадян, включаючи… Читати більше

Tuesday April 30th, 2024
  • Новини

Гороховський: 98-річній жінці, яка напередодні пішки вийшла з окупованого Очеретиного, куплять будинок

Для того, щоб вийти з окупованої частини села Очеретине на Донеччині, 98-річній Лідії Степанівні довелося… Читати більше

Tuesday April 30th, 2024
  • Новини

Україна провела третій раунд переговорів із США щодо безпекової угоди

Очільник Офісу Президента Андрій Єрмак провів третій раунд переговорів зі Сполученими Штатами щодо підготовки до… Читати більше

Tuesday April 30th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.