fbpx
Сьогодні
11:42 04 Гру 2022

На блокпосту у Василівці на Запоріжжі росіяни майже дві доби протримали в заручниках людей: били та знущалися

Фото: GettyImages

У Запорізькій області російські загарбники затримали на блокпосту у Василівці колону цивільних автомобілів.

Про це розповів мер Мелітополя Іван Федоров.

Очільник міста зазначив, що російські загарбники майже два дні протримали в заручниках цивільних людей. Вони намагались проїхати через ворожий блокпост у Василівці.

У п'ятницю, 2 грудня, агресори змусили людей, які їхали із Запоріжжя підтримати близьких в окупації, при морозі ночувати на узбіччі дороги.

"Але продовженням цього терору став черговий терор. З тих цивільних, які на морозі ночували у Василівці, 8 авто так і не пустили", повідомив мер.

Зі слів Федорова, деяких людей відразу повернули в сторону Запоріжжя. А деяких "покатали". Спочатку повезли до комендатури окупованого Мелітополя, а потім повернули назад до Василівки.

"До всіх людей орки застосували тотальний огляд, перевіряли надто нервово. До окремих мирних беззбройних жителів застосували фізичну силу – били прикладом автомата.

При цьому все в стилі рашистів: жодних пояснень – тільки груба розмова і насилля. Після двох днів безпричинного терору люди були змушені повернутись до Запоріжжя", розповів мер Мелітополя.

Ситуація у Запорізькій області

За даними Генштабу, окупанти виводять окремі підрозділи із Запорізької області та готують евакуацію колаборантів.

Так, із тимчасово захопленої Михайлівки виїхали ворожі підрозділи, що базувалися в місцевому відділку поліції та одному з навчальних закладів.

У селищі Мирне, яке розташоване неподалік від окупованого Мелітополя, агресорів планують розмістити у домівки, де живуть мирні жителі.

2 грудня ЗСУ завдали удару по російських загарбниках неподалік від села Терпіння в Мелітопольському районі, внаслідок чого ворог зазнав втрат.

У Запорізькій області агресори після кожного вибуху обшукують будинки, забирають у полон за українську символіку або зброю.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: