fbpx
Сьогодні
14:54 04 Гру 2022

Коронація Чарльза ІІІ: головну коштовність монаршої родини вивезли з Тауера для реставрації

Фото: Associated Press

З Лондонського Тауера вивезли Корону Святого Едуарда, яка являється головною коронною коштовністю Сполученого Королівства, для реставрації напередодні церемонії коронації Чарльза ІІІ.

Про це повідомили у Букінгемському палаці.

Там зазначили, що перевезення корони відбувалося в цілковитій таємниці й було оголошене вже після завершення цієї операції.

Де саме перебуватиме коштовність на реставрації, із міркувань безпеки не розкривають.

корона Британії

Фото: Букінгемський палац

За традицією, Чарльз ІІІ буде коронований Короною Святого Едуарда під час коронаційної служби у Вестмінстерському абатстві. Під час богослужіння він також буде носити імператорську державну корону.

Корона Святого Едуарда – це ключова коронна коштовність, тобто церемоніальний атрибут монаршої родини, що зберігається у фортеці Лондонський Тауер. Саме він бере участь у церемонії коронації.

Зазвичай коронні коштовності виставляють у Тауері, де їх можуть побачити відвідувачі фортеці-музею.

Довідка

Зазначимо, що корони Святого Едуарда використовувалися в церемоніях коронації з ХІ століття. Вважалося, що оригінал названий на честь Едуарда Сповідника – останнього представника династії Вессексів, який правив Англією у 1042-1066 роках.

Нинішня коштовність була виготовлена для Карла ІІ у 1661 році.

Її "попередницю" після революції 1648 року переплавили після того, як Палата громад скасувала монархію та проголосила співдружність.

Корона складається з 2,23-кілограмової рами з чистого золота, прикрашеної рубінами, аметистами, сапфірами, гранатами, топазами та турмалінами, фіолетової оксамитової шапочки та горностаєвого хутра.

Зазначимо, що Чарльз ІІІ буде коронований 6 травня 2023 року на церемонії, яку проведе глава англіканської церкви, архієпископ Кентерберійський Джастін Велбі.

Дружина Чарльза, королева-консорт Камілла буде коронована разом зі своїм чоловіком.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: