fbpx
Сьогодні
08:23 04 Гру 2022

Генштаб: на Донбасі ЗСУ успішно відбили ворожі атаки поблизу 17 населених пунктів

Фото: Генштаб ЗСУ

Минулої доби українські Збройні сили на Луганщині та Донеччині успішно відбили атаки російських окупантів в районах 17 населених пунктів, а також приземлили ворожий винищувач й безпілотник "Орлан-10".

Про це пише Рубрика, посилаючись на Facebook Генерального штабу ЗСУ.

Успіхи українських захисників

У військовому командуванні повідомили, що за минулу добу підрозділи Сил оборони України відбили атаки окупантів в районах населених пунктів:

  • Площанка і Білогорівка на Луганщині,
  • Берестове, Білогорівка, Яковлівка, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Опитне, Кліщіївка, Андріївка, Курдюмівка, Водяне, Первомайське, Веселе, Мар'їнка та Новомихайлівка Донецької області.

За уточненою інформацією Генштабу, в період з 28 по 30 листопада цього року до 70 поранених та понад 230 загиблих російських загарбників доправлено до лікарняних закладів тимчасово окупованих населених пунктів Донецької та Луганської областей.

Окрім того, 2 грудня, до місцевої лікарні Мелітополя привезли чергову партію поранених та тіла загиблих окупантів.

Протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала 22 удари по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, а також 3 удари по позиціях зенітно-ракетних комплексів противника.

Українські воїни також збили ворожий літак "Су-25" та безпілотний літальний апарат типу "Орлан-10".

Підрозділи українських ракетних військ і артилерії за минулу добу уразили:

  • 2 пункти управління,
  • склад боєприпасів,
  • 3 райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки,
  • район зосередження засобів артилерії.

Атаки російської армії

Протягом минулої доби противник завдав 10 ракетних, 16 авіаційних ударів, а також здійснив понад 30 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах вздовж лінії зіткнення. Ракетних ударів зазнали об'єкти цивільної інфраструктури населених пунктів Шевченкове Харківської області та Краматорськ на Донеччині.

У Генштабі наголосили, що зберігається загроза завдання ворогом ракетних ударів по об'єктах енергетичної системи та критичної інфраструктури по всій території України.

Ситуація на напрямках фронту

  • На Волинському та Поліському напрямках обстановка залишається без суттєвих змін, ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено.
  • На Сіверському напрямку ворог обстріляв з мінометів населені пункти Сопич та Тимофіївка Сумської області.
  • На Слобожанському напрямку обстрілів з артилерії зазнали райони понад десяти населених пунктів. Серед них – Одноробівка, Стрілеча, Нескучне, Тернова, Стариця, Огірцеве, Черняків, Чугунівка та Дворічна Харківської області.
  • На Куп'янському та Лиманському напрямках противник веде оборону. Ворог здійснив обстріли з танків та різнокаліберної артилерії по районах Синьківки, Табаївки, Берестового і Вишневого Харківської області та Макіївка, Площанка і Білогорівка на Луганщині.
  • На Бахмутському та Авдіїівському напрямках окупанти зосереджують основні зусилля на веденні наступальних дій, намагаються покращити тактичне положення. Обстрілів з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії зазнали, зокрема, райони Серебрянки, Верхньокам'янського, Білогорівки, Яковлівки, Соледара, Бахмута, Курдюмівки, Південного, Авдіївки, Опитного, Водяного, Первомайського, Невельського, Красногорівки, Веселого, Марʼїнки та Новомихайлівки Донецької області.
  • На Новопавлівському напрямку ворог веде оборону. Вогневому впливу він піддав райони населених пунктів Велика Новосілка, Вугледар, Пречистівка та Золота Нива Донецької області.
  • На Запорізькому напрямку ворог обороняється. Артилерійські обстріли зафіксовано біля Оріхова Запорізької області.
  • На Херсонському напрямку окупанти також ведуть оборону. Вони здійснюють обстріли з мінометів, ствольної і реактивної артилерії по позиціях наших військ, а також населених пунктах Дніпропетровської та Херсонської областей. Не припиняється вогневий терор мирних жителів Херсона.

Що відбувається на тимчасово окупованих територіях?

У Генштабі зазначають, що триває мародерство та грабіж місцевого населення на тимчасово зайнятих ворожими військами територіях.

З місцевих магазинів Нової Каховки російські загарбники вивозять весь товар та обладнання, включно з морозильними камерами та касовими апаратами.

2 грудня цього року в Новомиколаївці Запорізької області загарбники чисельністю до 100 осіб організували перевірку документів місцевих жителів, вилучення особистих цінних речей та побутової техніки.

Окрім того, в населених пунктах тимчасово зайнятої Херсонської області російські загарбники погрозами позбавлення батьківських прав примушують місцеве населення віддавати дітей до навчальних закладів для навчання за російською програмою.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: