fbpx
Сьогодні
17:17 04 Гру 2022

Бундестаг: уряд Німеччини повинен швидко вирішити проблему з нестачею боєприпасів

До розробки нового плану закупівель боєприпасів на мільярди євро, щоб вирішити проблему їхньої критичної нестачі, закликала уповноважена Бундестагу у справах збройних сил Єва Хьогль.

Такий коментар вона дала агенції DPA, пише Рубрика.

Хьогль зауважила: "Зараз нам потрібна дорожня карта, скоординований підхід з обов'язковими домовленостями з оборонною промисловістю про те, коли, які боєприпаси, де і в які терміни можуть вироблятися".

Представниця Бундестагу зазначила, що домовленості уряду й оборонного сектора Німеччини повинні бути укладені щонайменше на кілька років наперед.

Вона пояснила: "Галузь потребує передбачуваності. І тому я думаю, що багато контрактів укладаються на кілька років. Промисловість має бути чесною щодо часових рамок, в які вона може нарощувати потужності і які боєприпаси вона може виробляти".

Як повідомлялося, міністерку оборони Німеччини Крістіне Ламбрехт усе частіше критикують через проблему з нестачею боєприпасів, артилерійських снарядів і ракет на складах Бундесверу.

Опозиція й коаліція одноголосно висловлюють нерозуміння того, що за дев'ять місяців, які минули з початку повномасштабної російської агресії в Україні, мало що було зроблено. Аналогічні побоювання ще в жовтні висловлювали представники оборонної промисловості.

Нагадаємо, що після російського вторгнення в Україну канцлер Німеччини Олаф Шольц оголосив про масштабне переозброєння та спеціальну програму для Бундесверу на суму 100 млрд євро.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: