fbpx
Сьогодні
13:34 03 Гру 2022

Вибух в Одесі 2 грудня: здетонував боєприпас, який волонтер перевозив як сувенір

В автомобілі волонтера, який 2 грудня зупинили для перевірки одеські правоохоронці, здетонував один з вибухонебезпечних предметів, які власник транспортного засобу перевозив як сувенір.

Про це повідомило кореспонденту Укрінформу джерело у правоохоронних органах.

"Поліція Одеської області відкрила провадження щодо волонтера сусідньої області, який переміщав в автомобілі "в якості сувеніра" боєприпас.

При перевірці правоохоронцями транспортного засобу на вул. Прохорівській в Одесі вибухонебезпечний предмет здетонував, завдавши поранень різного ступеня тяжкості семи особам, в тому числі цивільним", – зазначив співрозмовник агентства.

Зазначимо, що потерпілі внаслідок вибуху зазнали поранень уламками боєприпасу, мінно-вибухових травм, переломів і рваних ран.

Кримінальне провадження відкрито за ознаками незаконного поводження зі зброєю, боєприпасами або вибуховими речовинами, ст. 263 Кримінального кодексу України.

У відділі комунікацій ГУ НП в області подробиці події не прокоментували

"Можу лише сказати, що тривають слідчі дії за фактом незаконного поводження з боєприпасами, жодних коментарів з цього приводу поки що не надаємо",  сказала керівник відділу Любов Гордієвська.

Як повідомляла Рубрика, увечері 2 грудня в Одесі стався вибух, внаслідок якого постраждали семеро людей: двоє цивільних і п'ятеро поліцейських.

За даними Думської, вибух гранати на парковці адмінбудівлі Головного управління ДСНС України в Одеській області, що на Прохоровській вулиці, недалеко від "Пункту незламності".

Патрульні поліцейські зупинили автомобіль на вулиці Прохорівській, під час перевірки якого виявили в багажнику вибухонебезпечні предмети.

На місці події патрульні викликали слідчо-оперативну групу територіального підрозділу, після якого стався вибух.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: