fbpx
Сьогодні
14:24 03 Гру 2022

В Україні лісгоспи розпочали продаж новорічних ялинок

Лісові господарства в Україні вже розпочали продаж новорічних ялинок

Про це повідомляє Державне агентство лісових ресурсів України, передає Рубрика.

"Наші лісгоспи вже почали продаж новорічних ялинок. Лісівники вирощують ці дерева на новорічних плантаціях, які є в кожній області. Термін вирощування таких дерев складає 4-8 років.

Цей "новорічний врожай" – найбільш швидкостиглий. Адже зазвичай дерева ростуть, у залежності від породи, від 60 років і більше", зазначили в повідомленні.

У відомстві повідомили, що створення плантацій новорічних ялинок є екологічно та економічно виправданим, бо час дозволяє за 60 років створити і реалізувати щонайменше 10 плантацій таких деревцят.

"Також новорічні ялинки та сосни заготовляються під час рубок формування та оздоровлення лісів, тому заподіювання шкоди екосистемі не буде, лише користь", підкреслили в повідомленні.

Як писала Рубрика, мер Києва Віталій Кличко повідомляв, у столиці на Різдвяні свята все-таки встановлять новорічну красуню, назвавши її ялинкою незламності.

Її прикрасять у символічні українські кольори з тисячі жовто-блакитних куль, а також поряд можна буде підзарядити гаджети.

"12-метрову красуню прикрасять синіми й жовтими кульками, прикрасами у вигляді голубів миру та енергоощадними гірляндами, які світитимуться від генератора", підкреслив голова міста.

Гендиректор субхолдингу ДТЕК D.Solutions Сергій Коваленко повідомив, що головна ялинка України цього року буде "максимально енерговідповідальною".

Як писала Рубрика, деякі українські міста вже визначилися, чи будуть святкувати Новий рік в умовах війни.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: