fbpx
Сьогодні
13:52 03 Гру 2022

Україна отримала ще дві відремонтовані гаубиці від Литви

Фото: Wikipedia

Ще дві відремонтовані гаубиці Panzerhaubitze 2000, які зазнали пошкоджень під час бойових дій, Литва передала Україні.

Про це повідомив міністр оборони Литви Арвідас Анушаускас.

Також зазначили, що разом із гаубицями передали і боєприпаси.

Як повідомляють, загалом Литва пообіцяла відремонтувати 12 PzH2000, які зазнали пошкоджень у війні. На цей момент вже країна відремонтувала 6 гаубиць.

Нагадаємо, що загалом Україна отримала від Німеччини 14 артилерійських установок Panzerhaubitze 2000. Нідерланди передали 8 таких установок, а Італія, за даними місцевих видань, — 6.

Ця зброя, як кажуть українські військові, може вражати цілі на відстані до 34 кілометрів. Вона здатна розганятися до 70 кілометрів за годину, а вогневу позицію займає лише за 30 секунд.

Допомога від Литви

Загалом ця країна з населенням менше як 2,8 млн уже надала Україні допомогу на понад 640 мільйонів євро, з яких 232 мільйони — на потреби армії.

Зокрема Литва надала:

  • системи ППО Stinger,
  • протитанкові засоби,
  • бронежилети й каски,
  • міномети калібру 120 мм,
  • стрілецьку зброю,
  • боєприпаси,
  • тепловізори.

Країна допомагає й українській енергетиці. Так, Литва відправила до України 6 вантажівок зі 114 трансформаторами різної потужності, а загалом планує передати 252 трансформатори.

Також Литва передала Україні безпілотники, антидронові засоби, радари спостереження, бронетранспортери M113, зимове спорядження, вантажівки та позашляховики.

Окрім цього ще передали безпілотник Bayraktar TB2 із боєприпасами, на який гроші збирав литовський народ.

Раніше Рубрика писала, що у межах фандрейзингової платформи UNITED24 жителі Литви закупили для України морського дрона та обрали йому назву "PEACE Дец".

"Литовці в ударі. Після надання Україні морського безпілотника "PEACE Дец" ми зібрали ще 250 тисяч доларів на другий під назвою "Yes to peace" або "PEACE Да", – пише журналіст.

За словами Тапінаса, литовці також вже назбирали 40 тисяч євро на третій дрон, який отримає назву "PEACE Дюк" ("Duke of Peace").

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: