Україна безпосередньо взаємодіє зі США над новими санкціями проти росії, – Маркарова

Українська держава безпосередньо взаємодіє зі Сполученими Штатами Америки, а також іншими країнами для того, щоби проти росії були введені нові ефективні санкції на тлі її ракетних атак по українських містах.

Про це розповіла в "Укрінформу" в Вашингтоні посол України в США Оксана Маркарова.

"Ми, безумовно, надаємо всю інформацію, працюємо з партнерами для того, щоби санкції (проти рф – ред.) постійно розширювалися", – зауважила пані посол у відповідь на запитання, чи відбувається взаємодія із владою США для того, щоб посилити санкційне стримування ракетного терору рф.

Дипломат підкреслила, що робота проводиться як щодо російських банків, так і інших юридичних та фізичних осіб в рф, а також компаній та організацій, які надавали допомогу росіянам у останніх атаках.

У цьому контексті Маркарова нагадала, що впродовж останніх тижнів були запроваджені обмеження проти Ірану, а також країн і компаній, причетних до виробництва бойових дронів, переданих росіянам.

Вона підкреслила, що іноді обмеження вдається вводити швидше, іноді це займає більше часу, "оскільки ми прагнемо, щоби ці санкції мали реальний вплив, і жодні суди не могли скасовувати ці обмеження".

Маркарова наголосила, що напрямок міжнародного санкційного тиску на рф є дуже важливим у зусиллях України на зовнішньополітичному фронті.

"Ми не припиняли роботу над ним. Наша точка зору – росія має бути максимально ізольована, і санкції повинні бути розширені, і ми, безумовно, працюємо над новими пакетами", – зауважила посол України в США.

Довідка

Головне управління розвідки України встановило, що росія вже використовує свій ракетний стратегічний запас, а частину ракет для ударів по Україні відправляє прямо із заводу.

Водночас санкції та інші експортні обмеження суттєво ускладнюють процес виробництва росією сучасних озброєнь та боєприпасів.

Свіжі дописи

  • Новини

У столиці Грузії проходить черговий протест через закон про “іноагентів”

У неділю, 28 квітня, в Тбілісі проходить акція протесту проти законопроєкту про "іноагентів" під гаслом… Читати більше

Sunday April 28th, 2024
  • Новини

Старшокласникам викладатимуть курс “Агросфера”: навіщо це рішення

За сприяння Проєкт USAID "Економічна підтримка України"(Проєкт USAID) експерти громадської організації СвітОсвіт створили навчальний шкільний… Читати більше

Sunday April 28th, 2024
  • Новини

Уже понад 30 000 пакунків з екопідгузками відправлено українським малюкам

У різних куточках нашої країни уже понад 30 тисяч українських родин в межах спільного проєкту… Читати більше

Sunday April 28th, 2024
  • Новини

Ковтун став четвертим українським гімнастом в історії, який здобув два особистих “золота” на Євро

Спортсмен Ілля Ковтун став четвертим українським гімнастом в історії, що здобув два особистих "золота" на… Читати більше

Sunday April 28th, 2024
  • Новини

У Вашингтоні пройшла акція на підтримку України: висадили соняшники під російським посольством

Українські активісти, дипломати, небайдужі громадяни США та інших країн третій рік поспіль висаджують перед посольством… Читати більше

Sunday April 28th, 2024
  • Новини

П’єса-феєрія “Лісова пісня” Лесі Українки вийшла італійською

"Лісова пісня" (Il canto della foresta) Лесі Українки вийшла італійською мовою. У найбільшому італійському видавництві… Читати більше

Sunday April 28th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.