fbpx
Сьогодні
11:29 03 Гру 2022

Бойові втрати: у Радбезі пояснили, яка ситуація під найгарячішою точкою Бахмутом, що на Донеччині зараз

Фото Reuters

Російські пропагандисти активно поширюють інформацію про те, що, оскільки втрати ЗСУ там просто колосальні, то українське керівництво нібито навіть не рахує тіла загиблих в районі Бахмута, що на Донеччині. Проте мова йде насправді не про втрати українських військових, а про загарбників.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Центр протидії дезінформації (ЦПД).

"Ворожі Telegram-канали поширюють слова командира добробату "Свобода" Петра Кузика, який в інтерв'ю заявив, що українське керівництво нібито навіть не рахує тіла загиблих в районі Бахмута, оскільки втрати там просто колосальні.

Дане речення було вирване з контексту. В повній версії статті Кузик під словом "вони" має на увазі росіян, тому створені публікації є фейковими!" наголошують у повідомленні.

У ЦПД додають, що тактикою росії в районі Бахмута є вогневий вал та набіги на позиції українських військових великою кількістю живої сили.

"Тому втрати є з обох сторін, і це зрозуміло", – констатують в Центрі.

У РНБО також наводять слова керівника ОП Андрія Єрмака.

"Вони (росіяни, – ред.) кладуть сотні людей в надії, що ними їм вдасться послабити нашу оборону… Нічого не змінюється в орді. Люди там були "м'ясом" завжди, такими й лишатимуться, поки не підведуть голову", стверджує очільник Офісу Президента.

Також, за даними ЦПД, аналітики NYT наголошують, що "…враховуючи деградацію російських військ і брак боєприпасів після низки невдач, ця мета (утримання Бахмута, – ред.) виглядає малоймовірною, особливо після втрати ними плацдарму на північному сході".

Своєю чергою британська розвідка повідомила, що захоплення Бахмута для рф, ймовірно, перетворилося на політичну мету.

"Захоплення міста мало б обмежену оперативну цінність, хоча потенційно дозволило б росії загрожувати більшим міським районам Краматорська і Слов'янська.

Проте ця кампанія була непропорційно дорогою порівняно з цими можливими здобутками. Існує реальна можливість того, що захоплення Бахмута стало для росії насамперед символічною, політичною метою", підкреслили у розвідці Британії.

Нагадаємо, що російські сили продовжують спрямовувати значну частину своїх спільних військових зусиль та вогневої могутності вздовж приблизно 15-кілометрової ділянки укріпленої лінії фронту навколо Бахмута.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: