fbpx
Сьогодні
11:55 03 Гру 2022

Обмеження цін на нафту: росія оголосила такі запровадження "нелегітимними"

Фото Depositphotos

РФ назвала запровадження країнами Заходу цінової стелі на російську нафту "небезпечним і нелегітимним інструментом" та запевнила, що вона і надалі зможе продавати свою сировину.

Про це інформує Рубрика, посилаючись на заяву посольства рф у Вашингтоні Telegram.

У заяві йде мова про те, що обмеження ціни – це є порушення "базових принципів функціонування вільних ринків". Це, як там зазначили, призведе до посилення невизначеності та підвищення витрат для споживачів сировини.

"Незалежно від нинішніх "загравань" із небезпечним та нелегітимним інструментом впевнені в тому, що наша нафта продовжить мати попит", вважають у посольстві.

Нагадаємо, що 2 грудня коаліція західних країн на чолі з групою країн G7 погодилася обмежити ціну на російську морську нафту на рівні 60 доларів за барель.

Це зробили для того, щоб обмежити доходи Москви та обмежити її можливості фінансувати вторгнення в Україну.

Обмеження цін G7 дозволить країнам, які не входять до ЄС, продовжувати імпортувати російську сиру нафту морським шляхом. Проте заборонить судноплавним, страховим і перестрахувальним компаніям обробляти вантажі російської нафти по всьому світу. Це при умові, якщо вона не продається за ціною, нижчою від граничної ціни.

Президент росії володимир путін і високопосадовці кремлівських чиновників неодноразово заявляли, що не поставлятимуть нафту в країни, які вводять цінову стелю.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: