fbpx
Сьогодні
09:13 03 Гру 2022

Найсучасніший стратегічний бомбардувальник представили у Сполучених Штатах

Фото: Northrop Grumman

Американська компанія Northrop Grumman презентувала стратегічний бомбардувальник B-21 Raider, який вважають на цей момент найсучаснішим літаком Військово-морських сил США.

Про це пишуть міністерство оборони США у Twitter, сайт компанії Northrop Grumman, сайт "Мілітарний".

Зазначають, що бомбардувальник представили на підприємстві компанії у місті Палмдейл штату Каліфорнія.

У презентації взяв участь очільник Міністерства оборони США Ллойд Остін. Глава Пентагону заявив, що розробка B-21 доводить довгострокову відданість міністерства оборони Сполучених Штатів створенню передових засобів, які зміцнять здатність США стримувати агресію сьогодні та в майбутньому.

За словами Остіна, навіть найсучаснішим системам ППО буде важко виявити бомбардувальник.

Ця була перша публічна презентація нового бомбардувальника ВПС США за останні 34 роки.

B-21 є частиною зусиль Пентагону з модернізації усіх трьох ланок його ядерної тріади, яка включає ядерні балістичні ракети шахтного базування і боєголовки, що запускаються з підводних човнів.

"Нам потрібен новий бомбардувальник для 21-го століття, який дозволив би нам протистояти найвищим загрозам, таким як загрози, з якими ми боїмося одного разу зіткнутися з боку Китаю, Росії", – сказала Дебора Лі Джеймс, міністр ВПС США.

Хоча Raider може нагадувати B-2, як тільки ви потрапляєте всередину, схожість припиняється, сказала Кеті Уорден, виконавчий директор корпорації Northrop Grumman, яка будує бомбардувальник.

Інші зміни мають в собі передові матеріали, що використовуються в покриттях, які ускладнюють виявлення бомбардувальника, сказав Остін.

"П'ятдесят років розвитку малопомітних технологій пішли на створення цього літака. Навіть найсучаснішим системам ППО буде важко виявити B-21 в небі", заявив він.

Перший політ бомбардувальника запланований на 2023 рік. Випробування літака відбудеться на авіабазі Едвардс у Каліфорнії.

Контракт на розробку B-21 Raider компанія Northrop Grumman отримала у 2015 році.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: