fbpx
Сьогодні
Відео 12:51 03 Гру 2022

На Донеччині поліціянти для евакуації населення у темряві використовують тепловізори

З найнебезпечніших населених пунктів Донеччини поліцейський екіпаж, який називають "білими янголами", щодня розшукує та евакуйовує у темряві поранених людей.

Про це розповідають у Національній поліції України.

Як зазначають правоохоронці, щоб залишатися непомітними для ворога, поліціянти це роблять за допомогою приладу нічного бачення у темряві.

Також під час пошуку людей у темних домівках "білі янголи" вони теж використовують тепловізор. Так було у населених пунктах Мар'їнської громади, які російські загарбники обстрілюють кожного дня.

Правоохоронці наголосили, що одного разу екіпаж поліції приїхав на допомогу літньому чоловіку, якого росіяни поранили на його ж подвір'ї. Приїхавши додому до постраждалого, правоохоронці надали йому домедичну допомогу та евакуювали до лікарні.

Поліцейський екіпаж "Білий янгол" не залишає у біді й хворих громадян, які проживають у містах і селах поблизу лінії фронту. Адже туди працівники швидкої допомоги не доїжджають через постійні обстріли. Проте люди там потребують допомоги чи не найбільше.

У поліції розповіли, що нещодавно "білі янголи" доставили до лікарні маломобільного чоловіка похилого та жінку з кровотечею. Стан хворої виявився критичним через велику втрату крові.

"Не втрачаючи часу, співробітники поліції доставили її до медзакладу, де лікарі надали необхідну допомогу", підкреслили у Нацполіції.

Водночас правоохоронці додають: попри те, що "білі янголи" працюють у найгарячіших точках і рятують життя, громадянам слід евакуюватися із зони активних бойових дій, адже це єдиний спосіб зберегти життя.

Нагадаємо, в Україні посилили відповідальність вихователів за відмову евакуювати прийомних дітей із зон активних бойових дій, зокрема з Донеччини.

Як писала Рубрика, з 3 по 5 грудня знімається заборона перетину річки Дніпро на ділянці Річковий вокзал у світлий час доби.

Таке рішення прийняли для того, люди, які знаходяться на дачах на лівому березі Дніпра, могли евакуюватися до Херсона.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: