fbpx
Сьогодні
14:11 03 Гру 2022

Ключова точка воєнних дій: військові розповіли про події, які відбуваються в районі Бахмута

Фото: Getty Images

Донецький Бахмут став найгарячішою з ключових точок війни, яку загарбницькі війська прагнуть пройти, проте українські захисники попри важкі умови та масований ворожий обстріл завдають ударів по ворогу, що зазнає великих втрат.

Про це розповів речник Східного угруповання військ Сергій Череватий в ефірі "24 каналу".

Військовий зазначив, що на цей момент район Бахмуту став найкривавішим та найважчим напрямком бойових дій.

"На сьогодні Бахмутський напрямок є найкривавішим, найжорстокішим і найважчим напрямком в російсько-українській війні. І, напевно, ключова точка вирішення цієї війни. Ворог там щодоби йде на штурми в районі різних міст: Бахмута, Соледара, Кліщіївки та інших населених пунктів", – каже Череватий.

Череватий також додав, що загарбники продовжують вести масовані обстріли, лише за минулу добу зафіксовано 261 ворожий обстріл з різних систем артилерії.

"На фоні цього всього противник зазнає дуже великих втрат, щодоби саме на Бахмутському напрямку, напевно, найвища концентрація втрат ворога, лише за цю добу рф втратила 81 людину вбитими та 68 пораненими. Це середня амплітуда їх втрат на цьому напрямку", зазначив Череватий.

Зі слів речника, загалом на східному фронті ворог зазнає найбільших втрат. І оскільки стратегічно у противника не вийшло досягти так званих "цілей", загарбник зараз намагається за будь-що хочуть пройти одну з ключових точок.

Тож ворог б'ється за Бахмут. Задля того, щоб на політичному рівні показати "звільнення Донбасу" і "для чого гинули солдати рф".

"Тому Бахмут – це одна з ключових точок, яку вони хотіли б пройти. Навіть іноземні експерти схиляються до цієї думки. Ми ж постійно у важких умовах завдаємо ударів по ворогу назустріч їх штурмових діях, знищуючи масово особовий склад і техніку. І якщо говорити загалом, то ворог вимотується в цих боях", – підсумував Череватий.

Нагадаємо, раніше заявили в Офісі президента, що росіяни намагаються виконати політичну мету та кинули дуже велику кількість сил для того, аби захопити Донеччину, але в реальності вони не зможуть окупувати ні Бахмут, ні Авдіївку.

Додамо, за словами військових, Бахмут для росії перетворився в "ідею-фікс". Тому російські пропагандисти активно розповідають про мінімальні успіхи на Бахмутському напрямку.

Як писала Рубрика, російські пропагандисти активно поширюють інформацію про те, що, оскільки втрати ЗСУ там просто колосальні, то українське керівництво нібито навіть не рахує тіла загиблих в районі Бахмута, що на Донеччині. Проте мова йде насправді не про втрати українських військових, а про загарбників.

Своєю чергою британська розвідка повідомила, що захоплення Бахмута для рф, ймовірно, перетворилося на політичну мету.

"Захоплення міста мало б обмежену оперативну цінність, хоча потенційно дозволило б росії загрожувати більшим міським районам Краматорська і Слов'янська.

Проте ця кампанія була непропорційно дорогою порівняно з цими можливими здобутками. Існує реальна можливість того, що захоплення Бахмута стало для росії насамперед символічною, політичною метою", підкреслили у розвідці Британії.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: