fbpx
Сьогодні
22:44 02 Гру 2022

США заявляє про неготовність путіна до переговорів

На брифінгу в п'ятницю координатор із стратегічних комунікацій Ради національної безпеки США Джон Кірбі наголосив, що рф не виявляє жодних ознак готовності завершити розв'язану нею війну в Україні шляхом переговорів.

Про це повідомляє USA Today.

Раніше в п'ятницю речник кремля дмитро пєсков заявив, що владімір путін "завжди був, є і залишається відкритим для переговорів з метою забезпечення інтересів росії", але москва відкидає умову виведення військ з України.

Кірбі наголосив: "Я б з обережністю ставився до всього, що виходить з кремля, коли йдеться про подібні заяви. Путін не продемонстрував жодних ознак того, що він готовий сісти за стіл переговорів і закінчити цю війну".

Він сказав, що найбільш помітною дією, якою путін міг би показати налаштованість до переговорів, було б виведення російських військ з України та припинення обстрілів української інфраструктури.

Представник Білого дому зауважив: "Дії говорять голосніше, ніж слова. А їхні (росії) дії свідчать про похмуру рішучість росіян продовжувати вбивати українців".

Напередодні президент США Джо Байден заявив, що наразі не має наміру говорити з російським візаві володимиром путіним, але готовий це зробити, якщо той справді виявить зацікавленість у припиненні розв'язаної ним війни в Україні, а саме – якщо виведе війська з України.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: