fbpx
Сьогодні
Відео 17:15 02 Гру 2022

МЗС: в Іспанії посольство України отримало закривавлений пакунок

English version here

Фото: Efe

Пакунок зі слідами крові схожий на ті, які раніше отримали інші українські дипустанови, отримало посольство України в Мадриді.

Про це повідомив речник МЗС Олег Ніколенко.

Ніколенко заявив: "До українського посольства в Іспанії також надійшов закривавлений пакунок на зразок тих, які раніше надійшли іншим нашим дипломатичним установам. Іспанська поліція оточила периметр посольства з міркувань безпеки. На місці вже працюють фахівці, проводяться слідчі дії".

Телеканал RTVE у репортажі з місця події\повідомив, що у приміщенні посольства залишаються посол і співробітники, їх не евакуювали. Поліція продовжує розширювати периметр безпеки навколо будівлі.

У п'ятницю МЗС України повідомило про продовження цілеспрямованої кампанії терору та залякування українських дипустанов за кордоном.

Після теракту в Іспанії до посольств в Угорщині, Нідерландах, Польщі, Хорватії, Італії, генеральних консульств в Неаполі та Кракові, а також до консульства в Брно надійшли закривавлені пакунки. У пакунках були очі тварин, а самі пакунки були просякнуті рідиною характерного кольору та мали відповідний запах.

Українське консульство в чеському місті Брно навіть було евакуйовано сьогодні вранці через підозрілий пакунок.

Нагадаємо, у середу вдень стало відомо, що співробітник посольства України в Мадриді отримав незначні поранення внаслідок вибуху пакунка в приміщенні дипустанови, який адресували послу. Відомо, що в Іспанії попередньо кваліфікували інцидент як терористичний злочин.

У четвер крім посольства України в Іспанії ще три українські дипломатичні представництва отримали листи з погрозами.

Довідка

Як писала Рубрика, у середу вдень, 30 листопада, стало відомо, що співробітник посольства України в Мадриді отримав незначні поранення внаслідок вибуху бомби в приміщенні дипустанови.

Відомо, що в Іспанії попередньо кваліфікували інцидент як терористичний злочин.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба після цього доручив негайно посилити безпеку всіх українських посольств за кордоном, а також закликав іспанського колегу вжити термінових заходів задля розслідування нападу на українську дипустанову.

Пізніше повідомляла Рубрика, що комендант посольства України в Іспанії, який постраждав у результаті вибуху в середу вдень, був виписаний з лікарні й повернувся до роботи.

Пакунок із, імовірно, вибуховим пристроєм у середу отримала також іспанська компанія Instalaza, яка виготовляє зброю, що її уряд Іспанії направляє в Україну для допомоги в боротьбі з російськими силами; авіабаза Торрехон-де-Ардос та міністерство оборони Іспанії.

В Іспанії пакунок з вибухівкою також отримало і посольство США.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: