fbpx
Сьогодні
20:38 02 Гру 2022

Кличко: якщо у Києві повністю зникне світло, метро не ходитиме

У разі повної відсутності електропостачання в Києві на всіх маршрутах наземного транспорту працюватимуть автобуси з безоплатним проїздом. Метро доведеться призупинити, а підземні станції працюватимуть як пункти тимчасового перебування людей та як укриття під час тривоги.

Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко у Telegram.

Він зауважив: "Рух поїздів метрополітену, в разі надзвичайної ситуації та відсутності енергопостачання, буде призупинений. 45 підземних станції метро працюватимуть як пункти тимчасового перебування людей та як укриття під час тривоги. Вхід на станції буде безкоштовним, але потрібно мати при собі документ, що посвідчує особу.

На станціях підземки будуть доступними: інтернет-зв'язок; електроенергія (можливість підзарядити мобільні телефони та інші гаджети); питна вода; санітарні вузли".

Кличко попередив, що середня температура на станціях метро становить 12-14 градусів тепла, тому треба одягати зимовий одяг та додатково мати теплі речі.

Станції ж наземної ділянки метрополітену не використовуватимуться для потреб цивільного захисту (як укриття населення при виникненні надзвичайних ситуацій та під час дії повітряної тривоги).

Мер також повідомив, що у разі нових ударів ворога по енергосистемі України та повної відсутності внаслідок цього електропостачання в столиці, на всіх маршрутах наземного транспорту працюватимуть автобуси. Проїзд буде безкоштовним.

Мер Києва пояснив, що всі автобусні парки столиці забезпечені необхідним запасом пального та мають автоматичні джерела енергії, зокрема, бензинові та дизельні генератори.

 Кличко не виключив, що у випадку російських обстрілів інфраструктури столиці у холодну пору доведеться злити воду з системи опалення, і її буде складно подати до весни.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: