fbpx
Сьогодні
14:26 02 Гру 2022

Гендиректор МАГАТЕ сподівається, що зону фізичної та ядерної безпеки ЗАЕС створять до кінця року

English version here

Фото: Твіттер/Рафаель Гроссі

Гендиректор МАГАТЕ Рафель Гроссі сподівається досягти угоди з росією та Україною про створення зони фізичної та ядерної безпеки навколо Запорізької атомної електростанції до кінця року.

Як передає Reuters, про це Гроссі заявив в інтерв'ю італійській газеті La Repubblica.

"Моя мета – знайти рішення якнайшвидше. Сподіваюся, що до кінця року", – прокоментував очільник МАГАТЕ створення зони безпеки навколо ЗАЕС.

Гроссі не виключив зустрічі з Президентом України Володимиром Зеленським та президентом рф володимиром путіним з цього приводу.

"Наша мета полягає в уникненні ядерного інциденту, а не у створенні військової ситуації, яка буде на користь однієї чи іншої сторони", – зазначив він.

Довідка

російські війська захопили ЗАЕС 4 березня. Загарбники розміщують на її майданчику військову техніку та боєприпаси, постійно обстрілюють як прилеглу територію, так і саму станцію, руйнуючи лінії електропередач і спричиняючи відключення зовнішнього живлення. Причому в цих обстрілах ворог звинувачує ЗСУ.

29 листопада міністр закордонних справ Дмитро Кулеба під час зустрічі з генеральним директором МАГАТЕ в Бухаресті заявив, що для відновлення ядерної безпеки росія повинна вийти із Запорізької АЕС.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: