fbpx
Сьогодні
11:30 01 Гру 2022

Уперше за 30 років: новий препарат від хвороби Альцгеймера розробили американські вчені

Фото: Reuters

Новий метод лікування, який може уповільнити прогресування хвороби Альцгеймера на 27% уперше за 30 років досліджень винайшли американські вчені.

Про це пише Reuters.

У виданні зазначили, що успіх дослідження відкриває надію на майбутні методи лікування.

Reuters повідомляє, що американські вчені та керівники фармацевтичних компаній дали поштовх для клінічних випробувань змішаних методів лікування, націлених на два характерні білки, пов'язані з хворобою.

препарат від Альцгеймера

Фото: ВВС

Дослідження показали, що такі ліки проти хвороби Альцгеймера, а саме комбінований препарат "Леканамаб", уповільнює зниження когнітивних функцій.

Леканемаб – це по суті антитіло, подібне до тих, які організм виробляє для атаки на віруси та бактерії. Препарат фактично наказує імунній системі очищати мозок від амілоїду.

Амілоїд – це білок, який заповнює проміжки між нейронами мозку та утворює характерні бляшки, які є однією з ознак хвороби Альцгеймера.

Проте побічні ефекти "Леканамаб" ще викликають занепокоєння.

лікування хвороби Альцгеймера

Фото: ВВС

Як пише видання ВВС, взагалі у дослідженні взяли участь 1 795 добровольців з ранньою стадією хвороби Альцгеймера. Препарат вводили пацієнтам кожні два тижні.

Результати, представлені на конференції з клінічних випробувань хвороби Альцгеймера у Сан-Франциско та опубліковані в журналі New England Journal of Medicine, не свідчать про те, що препарат є чудодійним.

Хвороба продовжувала руйнувати мозок пацієнтів, але процес руйнування сповільнювався приблизно на чверть протягом 18 місяців лікування.

Нажаль, було зареєстровано два випадки смерті серед пацієнтів, які отримували "Леканемаб" у поєднанні з ліками для запобігання або видалення тромбів. Утім, аналітики галузі не очікують, що це завадить схваленню препарату регуляторними органами США.

Очікують, що до початку січня 2023 року американський регулятор ухвалить рішення за заявкою виробників на пришвидшене схвалення препарату. Тоді компанії зможуть подати заявку на реєстрацію, що допоможе додати терапію у страховку.

Рубрика:
Здоров'я

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: