fbpx
Сьогодні
08:37 01 Гру 2022

Щоб забезпечити Україну системами NASAMS у Пентагоні уклали мільярдний контракт на їх виробництво

English version here

Міністерство оборони Сполучених Штатів Америки уклало контракт на виробництво й закупівлю передових систем протиповітряної оборони NASAMS для України.

Про це йде мова в офіційному повідомленні Пентагону, пише Рубрика.

"Компанія Raytheon Co., м.Тьюксбері, штат Массачусетс, отримала контракт з фіксованою ціною на суму $1,216 мільярда на закупівлю передових зенітно-ракетних систем, а також відповідного обладнання, послуг і запчастин для підтримки зусиль для України", наголошують в повідомленні.

При цьому повідомляють, що роботи виконуватимуться в Тьюксбері. Орієнтовна дата завершення робіт 28 листопада 2025 року.

Кошти на контракт виділені в межах Ініціативи зі сприяння безпеці в Україні.

Нагадаємо, що українські Збройні сили вже опанували, отримали й поставили на бойове чергування кілька комплексів NASAMS. Причому, в перші дні бойового застосування ці системи продемонстрували 100-відсоткову ефективність, збивши з десяти запусків десять російських ракет.

Як писала Рубрика, раніше повідомляли, що американська влада планує передати українським Збройним силам системи протиповітряної оборони NASAMS, а також провести навчання військових на цих комплексах вже у листопаді 2022 року.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: