fbpx
Сьогодні
15:53 01 Гру 2022

Російські винищувачі, які можуть переносити "Кинджали", покинули територію Білорусі

Фото: Вікіпедія

З території Білорусі у повітряний простір рф полетіли три російські винищувачі Міг-31К, які можуть нести гіперзвукові ракети Х-47М2 "Кинджал".

Про це повідомляє моніторингова група "Беларускі Гаюн".

Як повідомляють у "Беларускому Гаюні", три Міг-31К ПКС росії з бортовими номерами RF-92462, RF-92339 і RF-92333 відлітають із Білорусі на аеродром "Саваслейка". він розташований у Нижегородській області рф.

Моніторингова група зазначає, що там розташована філія 4-го Державного центру підготовки авіаційного персоналу та військових випробувань Міноборони Росіїї.

Довідка

Нагадаємо, що 1 листопада британська розвідка повідомила, що росія перекинула на територію Білорусі винищувачі-перехоплювачі. Саме ті, які здатні нести ракети "Кинджал". Більш за все це зробили, щоб надіслати повідомлення Заходу і представити Білорусь як дедалі більш залучену у війну.

2 листопада Беларускі Гаюн повідомив, що на аеродромі в білоруських Мачулищах перебувають три МіГ-31К ПКС РФ, які можуть нести гіперзвукові ракети Х-47М2 "Кинджал".

Речник Повітряних сил Юрій Ігнат повідомив, що переміщення російських гіперзвукових ракет "Кинджал" до Білорусі не означає, що вони стають більш чи менш небезпечними для України.

Як писала Рубрика, на території білорусі воєнна розвідка Міноборони наразі не фіксує створення потужного наступального угруповання, подібного до того, яке було розгорнуто в січні-лютому 2022 року.

Хоч білорусь офіційно не відправляла своїх військових на війну проти України, вона надала свою територію для російських окупантів, які здійснюють обстріли України.

Приймала на лікування військових рф і навіть оголосила про створення так званого Регіонального угруповання сил разом із російськими військами.

У Генштабі ЗСУ повідомили, у жовтні до білорусі відправили приблизно 1500 залізничних платформ з озброєнням і технікою.

Водночас у білорусі зростає напруженість між білоруськими військовими та "частково мобілізованими" росіянами, які нещодавно прибули до країни. Білоруси скаржаться на зневажливі вислови та поведінку росіян.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: