fbpx
Сьогодні
Фото 14:18 01 Гру 2022

На Хмельниччині демонтували пам'ятник Островському, а на Одещині - Суворову

Фото: "Юг.Today"

На Хмельниччині у місті Шепетівка відбувся демонтаж пам'ятника радянському письменнику Миколі Островському, а на Одещині в Ізмаїлі демонтували Олександра Суворова.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Telegram голови Хмельницької ОВА Сергія Гамалія, інформаційне агентство "Юг.Today".

Місто Ізмаїл

 1 грудня, на Одещині у місті Ізмаїл розпочали демонтаж пам'ятника Олександру Суворову. Усі роботи виконуватимуть комунальники.

Як повідомляє "Юг.Today", раніше Ізмаїльська міська рада вирішила, що пам'ятник поки перемістять за межі громадського простору.

Одещина, Ізмаїл, демонтаж Суварова

Фото: "Юг.Today"

Його перевезуть до підприємства "Ізмаїльське виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства". До цього туди перевезли пам'ятник Леніну.

Місто Шепетівка

На Хмельниччині у Шепетівці також вирішили демонтувати пам'ятник Миколі Островському, що на площі перед Шепетівським музеєм.

Раніше голова ОВА Сергій Гамалій повідомляв, що пам'ятник готують в дорогу на "вічне" збереження.

Хмельниччина, Шепетівка, демонтаж Островського

Фото: Телеграм/ Сергій Гамалій

"Нації, які забувають про своє минуле, не мають майбутнього. Тому нашу історію пам'ятаємо, робимо висновки, але символів комуністичного минулого позбуваємося", зазначив очільник області.

Довідка

Микола Островський — радянський письменник. Він є учасником встановлення радянської влади в Україні та боротьби з повстанським рухом.

Письменник відомий своїми романами "Як гартувалася сталь" та "Народжені бурею", які критикують за антиукраїнське зображення борців за незалежність України під час радянсько-української війни 1917—1921 років.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: