fbpx
Сьогодні
23:10 30 Лис 2022

Українські правоохоронці вперше в історії незалежної України оголосили підозру в екоциді

Справа стосується забруднення річки Хомора, що на Житомирщині 

У Житомирській області забруднена притока річки Случ — це річка Хомора, яка протікає на території Хмельницької та Житомирської областей. Підприємство, ТОВ "Понінківська картонно-паперова фабрика — Україна" забруднювало її, що призвело до масового знищення рослинного і тваринного світу, отруєння водних ресурсів та спричинення екологічної катастрофи.

Кримінальне провадження було відкрито ще в березні 2020 року, а 21 листопада пресслужба Генпрокуратури повідомила про підозру у вчиненні злочину "Екоцид", передбаченого  ст. 441 КК України. Це перший випадок за всю історію незалежної України повідомлення підозри за статтею "Екоцид".

За даними слідства, у технологічному процесі виробництва підприємства, яке займається виготовленням картонно-паперової продукції, використовується значна кількість шкідливих речовин. Зокрема, дисперсія для проклеювання, гідроксихлорид алюмінію, крохмаль та інші речовини. Потрапляючи у воду природних водойм, вони погіршують її якість та негативно впливають на водну екосистему, проявляючи токсичну дію на водні організми.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: